Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit doen we EHBO cursussen EHBO bij sportletsel

EHBO bij sportletsel

​​Sport en bewegen leveren een positieve bijdrage aan de volksgezondheid. Tijdens het sporten bestaat echter altijd de kans om geblesseerd te raken. Zo liepen in 2013 naar schatting 4,5 miljoen sporters in Nederland een sportblessure op. Een breuk aan de hand of vingers, een polsbreuk en een verzwikte enkel kwam het meest voor. 
(bron: VeiligheidNL, 2015) 

Artikel delen?

 
​De 7 meest voorkomende sportletsels​
In deze cursus leert u hoe te handelen bij de ​7 meest voorkomende sportletsels:
  • ​Bewusteloosheid
  • Huidwond
  • Botbreuk
  • Verstuiking
  • Ontwrichting
  • Hoofdletsel
  • Hersenschudding
​Oefen met andere sporters of met uw teamgenoten
Speciaal voor sporters en sportclubs is er de workshop EHBO sport. De workshop duurt slechts 3 uur en u oefent en leert de EHBO bij de meest voorkomende sportletsels. Ook is er voldoende ruimte voor antwoorden op uw specifieke sportvragen.

Data

do 14 sep 2017 van 19:00-22:00 uur
do    5 okt 2017 van 19:00-22:00 uur

di  14 nov 2017 van 19:00-22:00 uur

Mocht u geïnteresseerd zijn, en deze data komen u niet uit, mail ons dan op ehbo.amsterdam@redcross.nl dan houden we u op de hoogte van nieuwe initiatieven.
De workshop EHBO bij sportletsel is altijd beschikbaar op groepsaanvraag op uw locatie. Mocht hier uw voorkeur naar uit gaan, neem dan contact op met onze Projectleider Eerste Hulp

Kosten

Deelname aan de cursus 'EHBO bij sportletsel' bedraagt € 55,- per persoon. Uw zorgverzekeraar kan een deel van de kosten vergoeden. Kijk hier voor het vergoedingenoverzicht. 

Praktische informatie
Wilt u meer informatie over de cursuslocatie of contact met ons opnemen? Kijk dan op deze pagina voor de nodige details.

 RK0013953.jpg
De EHBO cursussen in Amsterdam worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.