Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Dit doen we EHBO cursussen EHBO aan baby's en kinderen - Workshop

EHBO aan baby's en kinderen - Workshop

​​​​Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Weet u als (gast)ouder wat u moet doen wanneer uw kind iets overkomt? Met deze basiscursus maakt u kennis met de belangrijkste EHBO-vaardigheden voor de 7 meest voorkomende kinderongevallen. ​​

Eerste hulp aan kinderen

Wat leert u tijdens de workshop EHBO aan kinderen?
  • De 4 stappen van EHBO
  • Bewusteloosheid
  • Verslikking
  • Huidwond
  • Verstuiking
  • Brandwonden
  • Hersenschudding
  • Vergiftiging
U leert tijdens deze workshop op een interactieve manier wat u moet doen bij de 7 veelvoorkomende kind-ongevallen. Voor een bewijs van deelname dient u de volledige workshop aanwezig te zijn (3 uur). ​Wilt u ook onderwerpen zoals reanimatie en ernstige allergieën behandelen, en een erkend certificaat ontvangen (waar u onder andere mee aan de slag kunt als gastouder)? Volg dan de uitgebreide cursus EHBO aan baby's en kinderen.
 
Waarom is kinderreanimatie relevant?
Het gevolg van een verslikking, verstikking of verdrinking kan reanimatie zijn. Het lichaam functioneert naar behoren wanneer de drie vitale functies optimaal werken: de ademhaling (de longen), de circulatie (de doorbloeding) en het bewustzijn (de hersenen). Bij bovengenoemde letsels werkt de ademhaling niet optimaal waardoor reanimatiekennis aan baby's en kinderen relevant wordt. Hartproblemen bij baby's en kinderen maakt reanimatiekennis noodzakelijk. ​​Neem contact met ons op als u interesse heeft in kinderreanimatie als afzonderlijke cursus (4 uur). 

Data
Hieronder vindt u de eerstvolgende cursusdata voor de cursus "EHBO aan baby's en kinderen - basis". Heeft u interesse in deze cursus? U kunt zich via onze webshop inschrijven.​​


do 21 dec 2017 van 19:00-22:00 uur

di 9 jan 2018 van 19:00-22:00 uur
wo 24 jan 2018 van 19:00-22:00 uur ​

di   6 feb 2018 van 19:00-22:00 uur
do 22 feb 2018 van 19:00-22:00 uur

Mocht u op deze data niet kunnen maar wel geïnteresseerd zijn in de workshop, neem dan contact met ons op. U kunt op de interesselijst geplaatst worden zodat u een e-mail ontvangt wanneer er nieuwe data bekend zijn.
 
Locatie
De cursus wordt gegeven op het kantoor van het Rode Kruis Amsterdam. Het is ook mogelijk om deze cursus op een andere locatie plaats te laten vinden zoals een kinderdagverblijf, buurthuis of bij u thuis. Mocht hier uw voorkeur naar uit gaan, neem da​n contact op met onze Projectleider Eerste Hulp.
 
Kosten
Deelname aan de cursus 'EHBO voor baby's en kinderen' (3 uur) bedraagt € 55,- per persoon. Dit is inclusief de minigids​"EHBO aan baby's en kinderen". Aan het einde van de workshop ontvangt u een bewijs van deelname. Deze cursus wordt door veel zorgverzekeraars in het aanvullend pakket deels of volledig vergoed. Kijk hier voor het vergoedingenoverzicht. 

Praktische informatie
Wilt u meer informatie over de cursuslocatie of contact met ons opnemen? Kijk dan op deze pagina voor de nodige details.

 
De EHBO ​cursussen in Amsterda​m worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam.