Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Serious Request Swim groot succes
22 december 2015 |

Serious Request Swim groot succes

Gisteren hebben ruim 130 enthousiaste Amsterdammers ieder 1 km gezwommen om geld in te zamelen voor Serious Request. En met succes; de eindstand kwam ver boven het streefbedrag van 5.000 euro uit. In totaal hebben de deelnemers 7.759,- euro opgehaald.

Het evenement was een initiatief van het Rode Kruis Amsterdam en de Studentendesk Amsterdam. Vanaf 17:30 uur druppelden de zwemmers met hun fanatieke supporters Het Marnix binnen. Van een oude synchroonzwemploeg tot moeders met kinderen die enkel gewend zijn zich recreatief in het water te begeven; iedereen zette zich vol overgave in om 40 banen te zwemmen voor het goede doel. Het Marnix heeft speciaal voor deze gelegenheid hun zwembad opengesteld en alle deelnemers hebben van sponsor Arena een badmuts en zwembril ontvangen.

Olympisch talent zwom mee

De speciale gasten van de avond waren tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis en topzwemmer van dit moment; Sebastiaan Verschuren. Johan Kenkhuis gaf het startschot en ondanks dat hij zich tegenwoordig niet meer in het zwembad begeeft, zwom de zwemanalist van NOS Studio Sport net als Sebastiaan een ronde mee om de deelnemers een hart onder de riem te steken.

De luxe van studeren
De dames van de 'Merry Mermaids' zagen deze avond als een re√ľnie van hun oude synchroonzwemgroep. Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ze als groep samen zwommen; "Het was even kijken of we nog in onze oude pakjes pasten". Het ging de dames gelukkig goed af en ze lieten allerlei variaties in het bad zien.

De meiden van roeivereniging R.S.V.U. OKEANOS zagen deze avond als een teamuitje en extra alternatieve training. De dames voelen zich erg verbonden met het thema van het goede doel; "De doelgroep is jongeren, dat is onze leeftijd. Wij hebben het nu zo goed dat wij ons met topsport bezig kunnen houden, maar jongeren daar moeten zich bezighouden met overleven, dat is niet te bevatten. Wij klagen dat onze studiefinanciering stopt en dat soort dingen, maar als je dat in perspectief gaat zetten dan heb je zoiets van; maar wij hebben de luxe dat je kan studeren en eigenlijk verdient iedereen dat recht. Maar dat hebben ze daar niet, dat is wel echt heel heftig."
 
Belangeloos voor het goede doel
Deze avond was alleen mogelijk dankzij de belangeloze inzet van velen. Allereerst de zwemmers en en hun sponsoren. Maar ook Johan Kenkhuis, Sebastiaan Verschuren, Het Marnix, Arena, dj's One Trick Pony en New People en alle vrijwilligers maakten deze avond tot een groot succes. Als het aan de Studentendesk Amsterdam en het Rode Kruis Amsterdam ligt, wordt de Serious Swim Amsterdam een jaarlijks terugkerende actie voor Serious Request!

Serious Request
Tijdens 3FM Serious Request wordt aandacht gevraagd voor een stille ramp en hiermee geld ingezameld voor het Rode Kruis. Afgelopen weekend hebben Giel, Domien en Paul van 3FM zich in het Glazen Huis in Heerlen opgesloten om voor het goede doel een week lang zonder eten muziek te draaien. Het geld dat wordt ingezameld gaat naar jongeren in conflictgebieden, die lijden onder het oorlogsgeweld en zodoende verstoken zijn van onderwijs.

 

Fotografie: Wendy Hereijgers (exclusief damesteam en groepsfoto vrijwilligers)