Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Actie Serious Request in Amsterdam
15 februari 2013 |

Actie Serious Request in Amsterdam

De Amsterdamse afdeling van het Rode Kruis is in december drie dagen de straten op gegaan om actie te voeren voor Serious Request 2012. Zo stonden we met de Kerstman in de Kalvertoren en de Albert Heijn van het Museumplein en hebben we gecollecteerd bij het Ziggo Dome. Maar ook op het kantoor aan de Valkenburgerstraat werd serieus actie gevoerd.

Op 13 december waren we actief in de Kalvertoren en op 15 december in de Albert Heijn op het Museumplein. Daar konden Amsterdammers en toeristen tegen een kleine bijdrage met onze gezellige Kerstman op de foto. (alle  foto’s staan op de facebookpagina van het Rode Kruis Amsterdam). Daarnaast verkochten we zelfgemaakte kerststerren en kerstkaarten. Ook was het mogelijk een kerstwens op te hangen in de kerstboom en konden kinderen lootjes kopen om zo kans te maken op een van de mooie cadeaus die onder de boom lagen.

Ook op het kantoor van het Rode Kruis in Amsterdam stond alles in het teken van Serious Request. Tegen een kleine bijdrage hingen vrijwilligers, medewerkers en bezoekers een persoonlijke kerstwens in de kerstboom of genoten ze van een heerlijk gebakken stuk taart dat zij kochten tegen een symbolisch bedrag. Op maandag 17 december is er door vrijwilligers gecollecteerd bij het concert van Muse in het Ziggo Dome. Ook daar is enthousiast gedoneerd voor Serious Request.

Alle acties samen heeft meer dan 2000 euro bijeen gebracht!

Wij danken alle vrijwilligers, medewerkers voor hun deelname. Daarnaast een speciale dank aan het Ziggo Dome, MOJO, de Kalvertoren en de Albert Heijn / Museumplein voor hun fantastische medewerking en gastvrijheid!