Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Rode Kruis en de Stadspas maken EHBO toegankelijk voor alle Amsterdammers
2 mei 2016 |

Rode Kruis en de Stadspas maken EHBO toegankelijk voor alle Amsterdammers

​​​​​In heel Amsterdam vinden in de maand mei​ EHBO-snelcursussen voor stadspashouders plaats. Met EHBO-kennis en vaardigheden kunnen stadgenoten elkaar beter helpen in geval van nood. Het Rode Kruis Amsterdam en de Stadspas Amsterdam vinden het belangrijk dat alle Amsterdammers een EHBO-cursus kunnen volgen.

Het Rode Kruis en de Stadspas zijn van mening dat de bestedingsruimte van mensen geen belemmering mag zijn om te leren hoe Eerste Hulp te verlenen. Daarom maken beide organisaties deze cursus mogelijk tegen een hoge korting voor alle mensen met een minima stadspas​. Stadspashouders, minima uit Amsterdam, betalen voor deze cursus slechts 5 euro in plaats van 50 euro. Ongeveer honderd deelnemers kunnen aan deze cursussen meedoen.

In deze snelcursus leert men de 4 stappen van EHBO en hulp te verlenen bij de 7 meest voorkomende ongevallen:

  • Bewusteloosheid
  • Verslikking
  • Bloeding
  • Huidwond
  • Brandwond
  • Botbreuk
  • Vergiftiging

De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde docenten en na afloop ontvangen deelnemers een certificaat en een EHBO-setje. De cursus duurt 4 uur en wordt in buurthuizen in ieder stadsdeel in Amsterdam gegeven. Als de cursussen succesvol zijn worden deze ook in het najaar gegeven.

EHBO voor iedereen
Naast reguliere EHBO-cursussen en opleidingen​ voor bedrijven en particulieren, organiseert het Rode Kruis Amsterdam EHBO-cursussen voor kwetsbare groepen in Amsterdam. Zo hebben inmiddels migranten zonder verblijfsvergunning en kwetsbare vrouwen in West een cursus gevolgd. Zo kunnen zij zichzelf versterken en andere stadgenoten helpen in geval van nood. Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt door de inkomsten van de reguliere cursussen. Op deze manier wil het Rode Kruis de meest kwetsbaren helpen en investeren in zelfredzaamheid en hulpbereidheid van álle inwoners van Amsterdam. Daarmee onderscheidt het Rode Kruis zich van andere commerciële Eerste Hulp organisaties.

Inschrijven
Bij de eerste stadspas reeks waren er meer aanmeldingen dan cursusplaatsen. We zijn op dit moment nog steeds bezig met het verwerken van de aan- en afmeldingen van mensen die nog op de wachtlijst stonden sinds maart. ​Daarom zou het kunnen dat onderstaande cursussen ook snel vol zitten. Om deze reden heeft u in het aanmeldformulier de mogelijkheid aan te geven of u op de wachtlijst geplaatst wilt worden voor een volgende reeks cursussen, indien deze cursus vol zit. Klik op de volgende link om u aan te melden: online aanmeldformulier


Let op: U kunt alleen van deze aanbieding gebruik maken als er aan de achterkant van de Stadspas in het paars ‘+ aanbiedingen’ gedrukt staat. 

Dit zijn de locaties en data waarop de snelcursussen plaatsvinden:

Noord

Buurtcentrum de Driehoek

Waddenweg 11623 mei 09:30-13:30
Oost
Rode Kruis Amsterdam (hierheen verplaatst!) 

Valkenburgerstraat 24
16 mei 09:30-13:30
Zuid

Huis van de Wijk ​Olympus

Hygiëaplein 1024 mei 12:00-16​:00
Zuid-OostBuurtHuis AnansiDaalwijkdreef 1110 mei 09:30-13:30

West

De Horizon


Zaandammerplein
​50

20 mei 09:30-12:30
Nieuw-West
Huis van de Wijk 
Het​ Blommetje
Blomwijckerpad 7017 mei 09:30-13:30
CentrumRKA
Valkenburgerstraat 24
13 mei 09:30-13:30 ​


De​ Stadspas Amsterdam​ zorgt dat mensen met een laag inkomen kunnen meedoen met activiteiten en uitstapjes op het gebied van cultuur, sport en recreatie.