Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Maatje gezocht!
16 januari 2014 |

Maatje gezocht!

Volgens de Gezondheidsmonitor 2012 van de GGD voelen 65.000 Amsterdammers zich ernstig eenzaam. Het Rode Kruis Amsterdam richt zich specifiek op deze doelgroep met het maatjesproject Samen in Amsterdam. Met een maatje kun je iemand weer uit zijn isolement helpen.


Volgens de Gezondheidsmonitor is het aantal Amsterdammers dat zich ernstig eenzaam voelt sinds 2000 bijna zelfs verdrievoudigd. Van de volwassenen is in Amsterdan 11 procent zeer eenzaam. Risicogroepen zijn ouderen, mensen die hun partner verloren door scheiding of overlijden en mensen met een laag inkomen, allochtonen en laagopgeleiden.

Maatjes zijn nodig

Het Rode Kruis Amsterdam zoekt non-stop naar vrijwilligers om mensen die vereenzamen te helpen. Met het project Samen in Amsterdam koppelt zij maatjes aan mensen die behoefte hebben  aan meer contact. Een maatje bezoekt de deelnemer twee keer per maand en samen gaan ze er bijvoorbeeld even op uit: kopje koffie drinken of een museum bezoeken. Een luisterend oor alleen al kan veel betekenen. Het maatje vormt zo een belangrijke schakel in het proces om uit het isolement te komen. 

Lees hier meer over het project Samen in Amsterdam.

‚Äč