Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Start campagne Lieve Amsterdammer
25 september 2014 |

Start campagne Lieve Amsterdammer

Vandaag start de campagne 'Lieve Amsterdammer'. De campagne is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid (25 september t/m 4 oktober) en is initiatief van Coalitie Erbij Amsterdam, waar onder andere het Rode Kruis Amsterdam, het Leger des Heils, De Regenboog Groep, Zonnebloem en Protestantse Diaconie deel van uitmaken.

Met deze campagne roept Coalitie Erbij stadsgenoten op om lieve en positieve woorden te schrijven aan mede Amsterdammers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kaarten zijn te vinden op verschillende vestigingen van OBA, op hotspots in de hele stad, en te downloaden via de website www.lieveamsterdammer.nl.

Volgens de Amsterdamse Gezondheidsmonitor (GGZ, 2014) zijn 65.000 Amsterdammers extreem eenzaam. Deze Amsterdammers zijn moeilijk te bereiken door de formele zorg. Organisaties zoals het Rode Kruis of De Regenboog Groep bereiken jaarlijks duizenden van deze mensen door middel van vrijwilligers. Zo heeft het Rode Kruis Amsterdam het maatjesproject 'Samen in Amsterdam', waarbij Amsterdammers die in een sociaal isolement leven en behoefte hebben aan contact, worden gekoppeld aan een vrijwillig maatje.

Andere activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid in Amsterdam zijn:

  • Het gratis toegankelijke Kom erbij Festival, op vrijdag 26 september van 13.00-17.00 uur in Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18a.
  • Verschillende langste eettafels door hele stad om aan schuiven en samen te eten

Meer informatie vindt u op www.lieveamsterdammer.nl en www.samentegeneenzaamheid.nl.

Amsterdam-A5-flyer, jpg.jpg 

‚Äč