Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws EHBO Snelcursus Stadspashouders
13 oktober 2016 |

EHBO Snelcursus Stadspashouders

​​​​​​​​In heel Amsterdam vinden in de maand november​ EHBO-snelcursussen voor stadspashouders plaats. Met EHBO-kennis en vaardigheden kunnen stadgenoten elkaar beter helpen in geval van nood. Het Rode Kruis Amsterdam en de Stadspas Amsterdam vinden het belangrijk dat alle Amsterdammers een EHBO-cursus kunnen volgen.Het Rode Kruis en de Stadspas zijn van mening dat de bestedingsruimte van mensen geen belemmering mag zijn om te leren hoe Eerste Hulp te verlenen. Daarom maken beide organisaties deze cursus mogelijk tegen een hoge korting voor alle mensen met een minima stadspas​. Stadspashouders, minima uit Amsterdam, betalen voor deze cursus slechts 5 euro in plaats van 50 euro. Ongeveer honderd deelnemers kunnen aan deze cursussen meedoen.

In deze snelcursus leert men de 4 stappen van EHBO en het verlenen van hulp bij de 7 meest voorkomende ongevallen:

  • Bewusteloosheid
  • Verslikking
  • Bloeding
  • Huidwond
  • Brandwond
  • Botbreuk
  • Vergiftiging

De cursussen worden gegeven door gekwalificeerde docenten en na afloop ontvangen deelnemers een certificaat en een EHBO-setje. De cursus duurt 4 uur en wordt in buurthuizen in ieder stadsdeel in Amsterdam gegeven. Als de cursussen succesvol zijn worden deze ook in het najaar gegeven.

EHBO voor iedereen
Naast reguliere EHBO-cursussen en opleidingen​ voor bedrijven en particulieren, organiseert het Rode Kruis Amsterdam EHBO-cursussen voor kwetsbare groepen in Amsterdam. Zo hebben inmiddels migranten zonder verblijfsvergunning en kwetsbare vrouwen in West een cursus gevolgd. Zo kunnen zij zichzelf versterken en andere stadgenoten helpen in geval van nood. Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt door de inkomsten van de reguliere cursussen. Op deze manier wil het Rode Kruis de meest kwetsbaren helpen en investeren in zelfredzaamheid en hulpbereidheid van álle inwoners van Amsterdam. Daarmee onderscheidt het Rode Kruis zich van andere commerciële Eerste Hulp organisaties.

EHBO voor vrijwilligers in Nieuw-West
Voor minima en AOW Stadspashouders die vrijwilliger zijn bij bijv. hun sportclub of buurthuis én die woonachtig zijn in Nieuw-West, heeft het Rode Kruis Amsterdam ook een ander aanbod. Klik hier voor meer informatie.  ​

Inschrijven
Bij de eerste stadspas reeks waren er meer aanmeldingen dan cursusplaatsen. ​Daarom zou het kunnen dat onderstaande cursussen ook snel vol zitten. Om deze reden heeft u in het aanmeldformulier de mogelijkheid aan te geven of u op de wachtlijst geplaatst wil worden voor een volgende reeks cursussen, indien deze cursus vol zit. Momenteel zijn alle curussen van noveber 2016 vol! ​Daarom is het anameldformulier ook offlin gehaald. Hopelijk kunnen wij in samenwerking met de gemeente in 2017 deze actie voo​rtzetten.
Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mail naar ehbo.amsterdam@redcross.nl en wij komen z.s.m. met een antwoord bij u terug. 
​​Let op: U kunt alleen van deze aanbieding gebruik maken als er op de voorkant van de stadspas een groene​ stip gedrukt staat. 

Dit zijn de locaties en data waarop de snelcursussen plaatsvinden:

Noord (VOL)

Buurtcentrum de Driehoek

Waddenweg 11617 nov 09:30-13:30
Oost (VOL)
De Meevaart 
​Balistraat 48A
16 nov 09:30-13:30
Zuid (VOL)

Huis van de Wijk ​Olympus

Hygiëaplein 1030 nov 18:00-22​:00
Zuid-Oost (VOL) BuurtHuis AnansiDaalwijkdreef 1125 nov 09:00-13:00

West (VOL) 

De Horizon


Zaandammerplein 
​50

28 nov 13:00-17:00
Nieuw-West (VOL)​
Huis van de Wijk 
Het​ Blommetje
Hoeckenes 2522 nov 09:00-13:00
Centrum (VOL)
Rode Kruis Amsterdam

Valkenburgerstraat 24
24 nov 09:30-13:30 ​


De​ Stadspas Amsterdam​ zorgt dat mensen met een laag inkomen kunnen meedoen met activiteiten en uitstapjes op het gebied van cultuur, sport en recreatie.


Artikel delen?