Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Uniek aanbod voor alle vrijwilligers in Stadsdeel Nieuw-West: Rode Kruis EHBO-cursus tegen hoge korting
3 oktober 2016 |

Uniek aanbod voor alle vrijwilligers in Stadsdeel Nieuw-West: Rode Kruis EHBO-cursus tegen hoge korting

​​​​​Stadsdeel Nieuw-West wil investeren in actieve vrijwilligers die veel voor de buurt betekenen en in de veiligheid in de buurt. Daarom krijgen alle actieve vrijwilligers in Stadsdeel Nieuw-West de kans om bij het Rode Kruis Amsterdam een EHBO-cursus van twee dagen te volgen voor slechts 15 euro per persoon, of een cursus van 3 dagen voor 25 euro per persoon​ (i.p.v. 250 euro!). Deze actie sluit volledig aan bij de ambitie van het Rode Kruis Amsterdam dat álle Amsterdammers Eerste Hulp kunnen verlenen.


 

Na afloop van de cursus van twee dagen, ontvangt de deelnemer een certificaat, waarmee hij of zij vrijstelling kan krijgen voor het EHBO-onderdeel binnen een BHV-cursus. Als de vrijwilliger daarnaast ook de aanvullende module Uitg​ebreide Eerste Hulp (1 extra lesdag) voor 10 euro extra volgt, kan deze zelfs aan de slag als (betaalde) EHBO’er op evenementen of bijvoorbeeld sollic​iteren naar een functie als ambulancechauffeur. Dit biedt enorm veel kansen voor vrijwilligers. 

 
Het aanbod is uniek in Amsterdam en een mooie kans voor organisaties en vrijwilligers:
  • Het is een manier om vrijwilligers te bedanken voor hun vrijwillige inzet;
  • Uit ervaring blijkt dat deelnemers zich na afloop zelfverzekerder voelen;
  • De  EHBO-kennis en vaardigheden kunnen niet alleen tijdens het werk, maar ook onderweg of thuis worden toegepast, wat de veiligheid in de wijk verhoogt;
  • EHBO-les wordt financieel toegankelijk gemaakt voor een grote groep inwoners;
  • Dit EHBO-certificaat is een mooie aanvulling op een C.V. 

 
Praktische informatie
De cursus wordt op verschillende locaties in Nieuw-West gegeven. De eerste cursus start op 15 oktober. Organisaties waar vrijwilligers werkzaam zijn kunnen hun vrijwillige medewerkers via dit online inschrijfformulier inschrijven.


 

Artikel delen?