Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws EHBO-cursus op kantoor
25 juni 2015 |

EHBO-cursus op kantoor

Medewerkers van Woningcorporatie Stadgenoot kregen een  EHBO-cursus op hun eigen kantoor. De EHBO-cursus van één dag was speciaal op maat gemaakt voor Stadgenoot. Door het volgen van de cursus krijgen de medewerkerkers kennis en vaardigheden aangereikt voor als er een ongeval tijdens het werk plaatsvindt. Of daarbuiten.

De Stadgenoot-medewerkers weten nu wat te doen als een collega of een huurder onwel wordt, of als er iemand op straat niet goed wordt. In de cursus wisselen theorie en praktijk elkaar af. Ze leren wat te doen bij bewusteloosheid, bloedingen, huidwonden, brandwonden, verstuikingen, botbreuken en verslikking. En tussendoor oefenen koppels op e​lkaar.


Stanleymes en duct tape
Het is even onwennig om elkaar in de stabiele zijligging te leggen, maar de sfeer zit er al snel in. In een oefenset ontbreekt een schaar is de pleistertape al snel op. "Geen probleem hoor!" zegt een van de cursisten, "We hebben allemaal wel een stanleymes en een rol duct tape in de bus liggen." De koppels leggen met groot enthousiasme bij elkaar diverse soorten verbanden aan. De dag vliegt voorbij.

 

Collega's kunnen het ook
De mannen van Stadgenoot vinden het een geslaagde dag en je merkt dat het teamgevoel is versterkt. "Het is erg prettig te weten wat je met de spullen uit de EHBO-koffer kunt doen en te weten dat je collega's het ook kunnen. Maar natuurlijk hoop je dat het nooit nodig zal zijn." Enkelen vinden het jammer dat het reanimeren niet uitgebreider behandeld werd. Dat vraagt om een volgende cursus!

 

Meer informatie over een EHBO-cursus op maat bij uw organisatie?
​Neem contact op met Sia Driessen Sdriessen@redcross.nl

IMG_8120.jpg