Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Benefiet 28 oktober Concertgebouw
21 augustus 2014 |

Benefiet 28 oktober Concertgebouw

Het Rode Kruis Amsterdam organiseert op 28 oktober voor de dertigste keer het benefiet, dit jaar in het Concertgebouw te Amsterdam. ​Het thema van dit jaar is 'Van Amsterdam, voor Amsterdam'. Het Rode Kruis wil met dit evenement geld inzamelen voor Amsterdammers die in een sociaal isolement leven.


Samenwerking met Luxury Hotels

De benefietavond wordt georganiseerd in samenwerking met de 26 Luxury Hotels van Amsterdam. Op deze avond komen de chefs van alle deelnemende hotels bij elkaar om een spectaculaire culinaire belevenis te verzorgen onder begeleiding van The Amsterdam Jazz Orchestra, de band van het Amsterdamse Concertgebouw. Daarnaast vinden verschillende gastoptredens en een veiling plaats. Artiesten van groot formaat hebben recent hun komst bevestigd. Zo treden Berget Lewis en DJ Maestro op. Het belooft een muzikale avond van formaat te worden.


Zelfredzaamheid eenzamen verhogen
De opbrengst van de avond wordt onder andere besteed aan het maatjesproject ‘Samen in Amsterdam’, waarbij vrijwilligers gekoppeld worden aan iemand die in een sociaal isolement leeft.  Meer dan 700 vrijwilligers zetten zich momenteel actief in voor kwetsbare groepen in Amsterdam.  Voorzitter van het Rode Kruis Amsterdam, Paul Strengers, geeft aan waarom het werk van het Rode Kruis zo belangrijk is:  ‘’Eenzaamheid is een groeiend probleem in Amsterdam. Elf procent van de Amsterdammers geeft aan zich in zeer ernstige mate eenzaam te voelen. In 2000 ging dit nog om vier procent. Dit is een zorgwekkend cijfer in een welvarende samenleving.  Onze hulp draagt bij aan een grotere zelfredzaamheid onder Amsterdammers. Voor de activiteiten die het Rode Kruis hiervoor ontplooit is geld en dus uw hulp hard nodig!’’.

Aandacht voor Amsterdammers in sociaal isolement
Momenteel leeft 17% van de Amsterdammers onder de armoedegrens. Deze Amsterdammers hebben geen geld voor sport, spel en cultuur. Het komt vaak voor dat deze mensen mede hierdoor in een sociaal isolement belanden. Maar ook onder singles komt eenzaamheid vaak voor. Meer dan 40% van de inwoners van Amsterdam is alleenstaand. Eenzaamheid lijkt daarnaast steeds meer een ziekte van de moderne tijd te worden met mogelijk fysieke en psychische gevolgen. Het Rode Kruis vindt het daarom belangrijk dat er aandacht komt voor eenzaamheid en de gevolgen daarvan.


Tafel reserveren?
Inmiddels hebben verschillende Amsterdamse ondernemingen zich ingeschreven als gast op deze benefietavond. Er is nog een aantal tafels beschikbaar. Meer informatie is te vinden op: www.vanamsterdamvooramsterdam.nl