Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amsterdam Actueel Nieuws Amsterdam zwemt voor Serious Request
19 november 2015 |

Amsterdam zwemt voor Serious Request

​Op maandag 21 december vindt om 18:00 uur in het Marnix de Serious Swim Amsterdam plaats. Johan Kenkhuis geeft het startschot en in het restaurant is het de hele avond feest. Daarnaast organiseert het Rode Kruis op 13 december een cabaretavond met onder andere Gavier Guzman in het deLaMar. Hiermee hopen we zo veel mogelijk geld op te halen voor kansloze jongeren in conflictgebieden om hen een toekomst te geven.​

De Serious Swim en de cabaretavond zijn acties voor 3FM Serious Request, een jaarlijks terugkerend evenement.

Serious Swim​

Tijdens de sponsorswim zwemmen deelnemers 1 kilometer voor het goede doel. Iedereen vanaf 14 jaar met een zwemdiploma kan meedoen. De zwemmers beginnen met een gezamenlijke warming up en het startschot wordt gegeven door niemand minder dan Johan Kenkhuis,  tweevoudig Olympische medaillewinnaar en zwemanalist bij NOS Studio Sport. Alle zwemmers worden gesponsord met een badmuts en een zwembril van Arena. In het restaurant van het Marnix draaien dj's One Trick Pony en New People de hele avond muziek. De swim wordt georganiseerd door het Rode Kruis Amsterdam en de Studentendesk Amsterdam. Aanmelden kan via de actiepagina.

Lachen voor het goede doel

De Studentendesk Amsterdam organiseert daarnaast een avond vol humor om geld in te zamelen voor Serious Request. In samenwerking met het DeLaMar Theater en topcabaretiers Javier Guzman, Leon van der Zanden, Pepijn Schoneveld en René van Meurs, wordt op deze avond aandacht gevraagd voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Koop hier uw kaartje!


Serious Request 

Serious Request is een jaarlijks terugkerend evenement van 3FM voor het Rode Kruis. Tijdens Serious Request wordt aandacht gevraagd voor een stille ramp. Giel, Domien en Paul van 3FM zullen het Glazen Huis in Heerlen betrekken om een week lang zonder eten plaatjes te draaien. Zo wordt geld ingezameld om jongeren in conflictgebieden, die verstoken zijn van onderwijs, hun toekomst terug te geven.

Het Rode Kruis Amsterdam en de Studentendesk Amsterdam willen hun steentje bijdragen aan Serious Request en hopen op een grote opkomst bij de Serious Swim Amsterdam.

seriousswim_flyer_voorkant.jpg