Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Dit doen we Sociale Hulp vakanties

vakanties

Voor zieken en gehandicapten is op vakantie gaan vaak niet eenvoudig. Zij hebben dagelijkse zorg nodig. Of zij hebben in hun rolstoel geen toegang tot een hotel of een vakantiehuisje. Toch kunnen zieken en gehandicapten ook behoefte hebben aan een vakantie. Vier verschillende vakanties zijn mogelijk.

 

1. Per vakantieschip de mooiste plekjes van Nederland ontdekken en wandelen door pittoreske dorpjes.

Foto Henry DunantDat kan wanneer u een vakantie boekt aan boord van ons luxe vakantieschip de J. Henry Dunant. Het schip is 96 meterlang en 11 meterbreed, maar kan door een geringe diepgang op veel plaatsen in Nederland komen.

Onbekommerd vakantie vieren

U kunt elke dag weer zorgeloos genieten van een prachtige omgeving. In de salon is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten of om gezellig een praatje te maken. Wilt u liever rustig een boek lezen, dan kan dat in de gezellige lounge. Op het zonnedek geniet u van de omgeving, in de buitenlucht of vanuit de overdekte serre. Naast het restaurant, is er ook een kapsalon en een souvenirwinkel aan boord.

Voorzieningen

Op de J. Henry Dunant kunnen 67 gasten meevaren. Er zijn 34 mooie tweepersoonshutten met hoog/laagbedden, een wastafel en televisie. De gasten van twee hutten delen één badkamer die is aangepast aan mensen met een functiebeperking. Daarnaast is er een grote aangepaste badkamer met ligbad en bijhorende voorzieningen, zoals een badlift. Alle dekken zijn bereikbaar per lift, ook als u in een (elektrische) rolstoel zit of in een bed ligt.

Uitstapjes

Twee keer per week meert het schip aan om een dorpje of stadje te verkennen onder begeleiding van Rode Kruisvrijwilligers. Ook aan boord wordt van alles georganiseerd.

 

 

2.  Aan de rand van het Gelderse Wezep ligt het uitgestrekte landgoed IJsselvliedt.

Foto HotelRuim tweehonderd hectare eigen grond, met boerderijen, een prachtige tuin, naald- en loofbos en visvijvers. Een omgeving waarin u bij uitstek kunt wandelen en genieten van overhangende rododendrons, waterwilgen, varens en gele lis.

Hotel IJsselvliedt

Hotel IJsselvliedt beschikt over een tuinhuis met een open haard: de Oranjerie. Voor de liefhebbers is er een snookertafel en een jeu-de-boules-baan. De Oranjerie heeft een omheind terras waar u uit de wind van de zon kunt genieten; ook in het najaar en het vroege voorjaar. In het prieel kunt u schilderen, tekenen of gewoon van de prachtige tuin genieten. U kunt gebruik maken van de sauna en de zonnebank van het hotel of u laten verwennen in de schoonheidssalon. Het hotel beschikt ook over een internetcafé en een kapsalon.

Voorzieningen

Hotel IJsselvliedt biedt plaats aan 33 gasten. Alle tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, radio en tv. Bovendien zijn de kamers uitgerust met elektrische hoog/laagbedden en een oproepsysteem. De douche en toilet zijn geheel aangepast aan mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel.

Excursies

Wekelijks organiseren wij voor u enkele avonden met entertainment. Ook kunt u gebruik maken van ons uitgebreide excursieaanbod. Zwemmen is mogelijk in het volledig aangepaste zwembad van Hotel Groot Stokkert in Wapenveld. Mogelijke uitstapjes in de omgeving zijn de Apenheul, een dagje Giethoorn, winkelen in Zwolle of het bezichtigen van Paleis ‘t Loo.

 

3. Hotel De Valkenberg  (bij Rheden)

Foto Hotel De Valkenberg 

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom werd in 1834 een landhuis gebouwd met uitzicht over de IJssel. Omringd door twaalf hectare bos, prachtige tuinen en velden is het nu een vakantieoord bij uitstek waar u kunt genieten van de omgeving.

 

Hotel de Valkenberg volop ontspanning

Hotel De Valkenberg ligt op een uitgestrekt landgoed en biedt u volop mogelijkheden tot ontspanning. U kunt erop uit met een gratis leenfiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het hotel beschikt over een zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. De watertemperatuur is 32 graden en de bodem verloopt van 40 tot 110 cm. Dankzij de badlift kan in principe iedereen gebruik maken van het zwembad.

Voorzieningen

Hotel De Valkenberg biedt plaats aan 35 gasten. De ruime tweepersoonskamers zijn uitgerust met hoog/laagbedden, oproepsysteem en radio en televisie. De meeste tweepersoonskamers hebben een eigen douche en toilet. Deze zijn rolstoelvriendelijk en aangepast voor mensen met een functiebeperking. Alle verdiepingen zijn per lift bereikbaar, ook met een bed of een (elektrische) rolstoel.

Excursies

U kunt gebruikmaken van ons uitgebreide excursieaanbod. Uitstapjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld het Arnhemse Openluchtmuseum, een bezoek aan Burgers Dierenpark, het Dolfinarium of een rondrit door de mooie bosrijke omgeving. Wekelijks bieden wij u ook een aantal avonden met entertainment. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van onze computervoorzieningen. Zo kunt u ook per e-mail contact houden met het thuisfront of juist wat ervaring opdoen met de computer en internet.

 

4. Groepsaccommodatie De Paardestal ligt op het landgoed van Hotel De Valkenberg.

 

Foto 

De Paardestal was tot 1995 precies wat de naam zegt: een paardenstal. Na een grondige verbouwing is het nu een eigentijdse accommodatie voorzien alle moderne gemakken. Dankzij de kleinschaligheid straalt het hotel een gezellige sfeer uit. De centrale huiskamer leent zich voor het lezen van een boek of het maken van een praatje. In de eetkamer is een televisie aanwezig.

 

 

foto 

Mogelijkheden voor ontspanning

U kunt, net als onze gasten in Hotel De Valkenberg, gebruikmaken van de vele mogelijkheden tot ontspanning. U kunt erop uit met een gratis leenfiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het zwembad is geheel toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. De watertemperatuur is 32 graden en de bodem verloopt van 40 tot110 cm. Dankzij de badlift kan in principe iedereen gebruik maken van het zwembad.

Voorzieningen

De Paardestal biedt plaats aan zestien gasten. Er zijn acht tweepersoonskamers: vijf met hoog/laagbedden en drie met seniorenbedden. Tussen elke twee kamers is een rolstoelvriendelijke douche- en toiletruimte. De kamers zijn uitgerust met een oproepsysteem en een televisie. Door de kleinschaligheid is De Paardestal niet geschikt voor mensen die 24 uur per dag afhankelijk zijn van hun bed en/of die nachtzorg van derden nodig hebben.

Excursies

In De Paardestal bieden wij u een eigen excursieprogramma aan. Het programma wordt geheel naar uw wens samengesteld. Ook organiseren wij voor u gezamenlijke activiteiten in De Paardestal.