Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Dit doen we Sociale Hulp Middagje uit

Middagje uit

wandelaars Amstelveen

Een betrekkelijk nieuwe activiteit van het Amstelveense Rode Kruis is dat een aantal vrijwillig(st)ers een ‘Middagje Uit’ voor bewoners van Amstelveense verzorgingshuizen verzorgen.
Het gaat hierbij om bewoners die vanwege hun leeftijd niet lang en ook vaak vanwege het gebruik van een rollator of rolstoel niet of nauwelijks meekunnen op gewone dag- of vakantietrips. Twee vrijwilligers van het Rode Kruis en een verpleegkundige van het tehuis assisteren tijdens deze excursie, waarvoor de bewoners een bescheiden eigen bijdrage betalen.

Rode Kruis bus

Onze Rode Kruis bus, die behalve voor de passagiers ook ruimte heeft voor rolstoelen en rollators, maakt het mogelijk dat een 6 tal bewoners uit een tehuis één keer per maand een middagtochtje kunnen maken langs diverse routes.
Zo werd er in december de ‘Lichtjesroute’ in Amsterdam Noord gereden. Ook werden er ontdekkingstochten zoals een ‘Rondje Nieuw Amstelveen’, een ‘Rondje IJburg’ en een bezoek aan een tuincentrum gedaan met uiteraard steeds tussendoor een stop in een gezellig café of restaurant.
Voor de rest van het jaar staan o.a. nog middagtochten naar de bollen, de zee of de duinen, de bloeiende heide of de herfstbossen op stapel.

Voor meer informatie: ankesmit@yahoo.com (coördinator ‘Middagje Uit’)