Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Dit doen we Sociale Hulp Contactcirkel

Contactcirkel

Al vele jaren draaien de cirkels hun dagelijkse rondjes en bieden daarmee veiligheid en sociaal contact aan alleenstaanden die nog zelfstandig wonen. Menigmaal is al gebleken dat het bestaan van de cirkels zijn vruchten afwerpt en hebben wij mensen nog op tijd gevonden. De dankbaarheid van hen die meedraaien en hun familie is onze dank voor dit zo nuttige werk.

Wat doen de telefooncirkels?
Elke dag opent een van de leidsters de cirkels en belt de eerste persoon van elke cirkel. Na constatering dat alles goed is met hem of haar belt die persoon naar de volgende en zo door tot de laatste in een kring. Die belt dan naar de leidster en zegt dat alles oké is. Als men niet antwoordt, wordt via de leiding een sleutelcontactadres gebeld en gaat men kijken waarom er geen contact is. Het contactadres belt daarna terug naar de leidster om haar te informeren over de situatie .

Voorwaarde tot deelname: dat u elke morgen tussen 8.45 -9.15 uur aanwezig bent om de telefoon te beantwoorden en te zorgen voor minimaal twee adressen waar u een sleutel heeft kunnen neerleggen.

Inlichtingen en opgave bij :
Mw. A Hovestadt-Cornelissen
Tel : 020-6451347 elke dag tussen 8.30 -9.30 uur
Of via mail : alicehov@xs4all.nl