Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Actueel Nieuws Unieke samenwerking met het bedrijfsleven
9 september 2013 |

Unieke samenwerking met het bedrijfsleven

Hans Bemelmans, bestuurslid en portefeuille houder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en sponsoring, heeft op 3 september jongstleden uit handen van Bart van Praag, Product Manager bij Markit, een cheque van ruim   € 1.500 in ontvangst mogen nemen naar aanleiding van de landelijke collecteweek.
De cheque is de eerste actie en start van de samenwerking tussen het Rode Kruis Amstelveen en Markit, een internationaal gerenommeerd bedrijf in de financiële sector, waarbij het personeel van Markit zich inzet voor het Rode Kruis Amstelveen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Eind vorig jaar heb ik voor het bestuur een notitie geschreven over Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO), met als doel een plan te ontwikkelen om in de toekomst meer met het bedrijfsleven te gaan samenwerken en niet primair om sponsor geld te vragen”, aldus Hans Bemelmans. “Bedrijven kunnen hun mensen, middelen of deskundigheid inzetten al dan niet in ruil voor een tegenprestatie van het Rode Kruis”. Op hetzelfde moment besloot Markit hun betrokkenheid met de samenleving te vergroten door het personeel de mogelijkheid te bieden onder werktijd een aantal uren vrijwilligerswerk te verrichten.

Gezamenlijke inspanning medewerkers Markit

Hans Bemelmans, die de initiator is geweest namens het Rode Kruis, zegt dat slechts een paar overleggen hebben plaatsgevonden alvorens de intentie om samen te werken een feit was. Zowel het Rode Kruis Amstelveen als Markit zien voldoende perspectieven om samen in de komende jaren mooie projecten uit te voeren met als doel kwetsbare groepen in de maatschappij een helpende hand te bieden. Bart van Praag is namens de Social Committee bij Markit, de drijvende kracht geweest het Rode Kruis Amstelveen te contacten. Vandaar dat aan hem de eer gegund was de cheque te overhandigen die de medewerkers van Markit door allerlei acties hebben opgehaald.