Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Actueel Nieuws Rode Kruis Amstelveen blij met de geslaagde actie van HWC-leerlingen voor Serious Request
6 januari 2013 |

Rode Kruis Amstelveen blij met de geslaagde actie van HWC-leerlingen voor Serious Request

 2012-Rode-Kruis-blij-hwc (1)

In het kader van maatschappelijke stage hebben Lars en Martijn leerlingen van het Hermann Wesselink College stage gelopen bij Rode Kruis Amstelveen. De leerlingen hebben o.a. door collecte 1.500 euro binnengehaald voor de strijd tegen babysterfte. Dit bedrag is door gemeente Amstelveen verdubbelt naar 3.000 euro. 

Stille ramp

Met Serious Request (beter bekend door het Glazen Huis) zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voor kerst sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio ergens op een plein in een Nederlandse stad, nu was het in Enschede. Dit jaar werd er aandacht gevraagd voor de allerkleinsten: elk jaar sterven 5,5 miljoen baby’s als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding. Per 6 seconden sterft er in de wereld een baby. 

Trots

Yeter Tan (voorzitter Rode Kruis Amstelveen), is erg blij met deze fantastische opbrengst. “ Ik ben trots hoe de leerlingen zich hebben ingezet voor de baby’s. Geweldig ook dat veel Amstelveners een financiële bijdrage hebben geleverd en dat gemeente Amstelveen het eindbedrag heeft verdubbeld. Het Rode Kruis helpt door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind”, aldus Tan

Record

Ondanks de economische crisis stroomde het geld echter ook dit jaar binnen. Serious Request heeft 12.251.667 euro opgehaald. Dat is een nieuw record. Vorig jaar werd 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders in nood.