Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie
6 januari 2013 |

Nieuwjaarsreceptie

 150246_515154935174077_560866834_n

Met grote belangstelling zijn afgelopen zaterdag ruim 90 genodigden op de Nieuwjaarsreceptie van het Rode Kruis afdeling Amstelveen aan het Hueseplein afgekomen. Samen met de vrijwilligers, sponsoren, raadsleden en enkele prominente gasten zoals burgemeester Jan van Zanen, oud burgemeester (minister, Commissaris van de Koningin) Pieter Beelaerts van Blokland, en wethouder Jacqueline Koops, heeft voorzitter Yeter Tan het nieuwe jaar ingeluid.

Genodigden werden welkom geheten door Yeter Tan en het voltallige nieuwe bestuur onder het genot van een hapje en een drankje. Bij aanvang van de presentatie van Tan zat de zaal nagenoeg vol. Onder de gasten natuurlijk de vrijwilligers die zich ook het afgelopen jaar hebben ingezet voor de inwoners van Amstelveen. Tevens waren sponsoren uitgenodigd die een financiële bijdrage hebben gegeven aan de activiteiten van het Rode Kruis. Tenslotte was het Rode Kruis vereerd dat burgemeester Jan van Zanen, oud burgemeester en voormalig Commissaris van de Koningin Beelaerts van Blokland, en wethouder Jacqueline Koops ook hun zaterdagmiddag hadden vrijgemaakt om aanwezig te kunnen zijn.

Tan begon haar toespraak met alle aanwezigen een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Vervolgens blikte ze terug op het afgelopen jaar en zette daarbij speciaal de mensen die iets hadden betekent in het zonnetje. “Ik ben bijzonder blij zoveel vrijwilligers en sponsoren te zien die het afgelopen jaar zich hebben ingezet voor het Rode Kruis”, aldus Tan. “Ondanks dat het Rode Kruis veel heeft kunnen betekenen voor de mensen en het een succesvol collectejaar is geweest, zijn er ook dingen gebeurt die mij na aan het hart liggen”, zegt Tan. “Zo zijn er vrijwilligers die persoonlijk een moeilijk jaar achter de rug hebben en is onze erevoorzitter Herman van Boxtel van ons heen gegaan”. Tan sloot de toespraak af door te vermelden dat het Rode Kruis Amstelveen nu ook haar eigen Facebook pagina heeft.

De Burgemeester liep na de toespraak langs de vrijwilligers en sponsoren en bedankte hen persoonlijk voor de inzet. Tan noemde het een geslaagde Nieuwjaarsreceptie. “Namens het bestuur wil ik langs deze weg iedereen die niet op de receptie aanwezig kon zijn ook een voorspoedig Nieuwjaar toewensen”.