Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amstelveen Actueel Nieuws Stage ROC studenten bij Rode Kruis Amstelveen
28 juni 2014 |

Stage ROC studenten bij Rode Kruis Amstelveen

Op 26 en 27 juni hebben 10 studentes van het ROC van Amsterdam hun maatschappelijke stage bij het Rode Kruis Amstelveen gedaan.

Beide ochtenden is de helft van de groep meegegaan met het wandelproject.Twee mooie wandelingen gemaakt met ouderen, een wandeling in het Amsterdamse bos en een wandeling in het Thijssepark. De studentes hebben hierdoor kennis gemaakt met een van onze sociale projecten. De deelneemsters waren extra vergezeld van een gezellige groep jongeren.

De andere helft van de groep deed op die ochtenden een workshop. We zijn met elkaar in gesprek gegaan over verschillende onderwerpen, zoals het imago van het Rode Kruis en van vrijwilligerswerk in het algemeen en wat we kunnen doen om jongeren aan te trekken. Er zijn ook concrete activiteiten en evenementen bedacht.

Gedurende de middagen kregen de leerlingen EHBOles. Bij een ongeval of noodsituatie weten (te) weinig mensen wat te doen. Door deze introductie in de EHBO hebben de leerlingen een goede indruk gekregen wat te doen! Ze hebben onder meer kennis gemaakt met de theorie, verbanden aangelegd en gereanimeerd.

Het programma was gevarieerd; er zat er voor ieder wat wils bij. De studentes hebben met enthousiasme mee gedaan.

Nuttige en geslaagde dagen! Voor ons een nieuwe ervaring om op deze manier jongeren bij het Rode Kruis te betrekken. We gaan dat verder ontwikkelen!

ROC studenten en begeleiders bedankt