Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Wat kunt u doen Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden

​Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer hierbij is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel van menslievendheid. Ook in Amersfoort zijn veel vrijwilligers actief. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp, welzijnsactiviteiten, opvang en verzorging bij rampen en calamiteiten en eerste hulpverlening bij (grote) evenementen. 

Onze afdeling is altijd op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste en betrokken vrijwilligers. 

Wat kunt u doen bij het Rode Kruis Amersfoort?

Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren bij het Rode Kruis Amersfoort. Hieronder een paar voorbeelden:
  • Vakantiebegeleider op één van de vakanties
  • Vrijwilliger eerste hulpverlening
  • Vrijwilliger opvang en verzorging
  • Vrijwilliger sociale hulp
Klik hier voor het actuele aanbod van vacatures. U kunt zich echter altijd voor iedere functie aanmelden. 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Amersfoort? Voor meer informatie en aanmelden kunt u een e-mail sturen naar info@rodekruisamersfoort.nl. Of klik hier​ voor het aanmeldingsformulier. 

Aanmeldingsprocedure

Na aanmelding nemen we contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking waarin we samen kijken welke functie het beste bij u past. 

Wanneer u als vrijwilliger voor ons gaat werken, wordt u ook uitgenodigd voor een introductiecursus: 'Vrijwilliger en (n)u'. Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis voor staat en leert u andere nieuwe vrijwilligers kennen.