Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Dit doen we Sociale Hulp Telefooncirkel

Telefooncirkel

De telefooncirkel is er voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. Bovendien is het gewoon gezellig als er iemand belt.

Contact per telefoon

De telefooncirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u steeds door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst.
 
De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uiteraard uw eigen telefoonkosten.

U wilt meedoen aan telefonisch contact?

Wilt u ook iedere dag even gebeld worden? Neem dan contact op met het Rode Kruis Amersfoort en informeer naar de telefooncirkel. Ook als u meer wilt weten over de telefooncirkel of u wilt opgeven als vrijwilliger: U bent van harte welkom!

Internet

Bent u aan huis gebonden door een ziekte of handicap? Met een computer en internetaansluiting kan uw wereld groter zijn dan uw directe omgeving. Als u weinig of geen ervaring met internet heeft, kan iemand u hiermee op weg helpen. Veel ouderen hebben hier al profijt van gehad.
 
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via info@rodekuisamersfoort.nl of telefoonnummer 033 472 75 53.