Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere vakanties

Bijzondere vakanties

Een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Onze medewerkers en vrijwilligers leveren u de beste zorg. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.

Gedurende uw vakantie organiseren we tal van activiteiten voor onze gasten. Maar u bepaalt natuurlijk zelf of u hieraan mee wilt doen of dat u liever zelf uw uitstapjes of ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoekt. De vakanties spelen zich af op drie bijzondere locaties: 

  • Het vakantieschip de J. Henry Dunant.
  • Hotel IJsselvliedt, een tweehonder jaar oud herenhuis in Wezep.
  • Hotel de Valkenberg, een landhuis in Rheden.

Zorg

Kwaliteit van de zorg staat hoog in het vaandel. De zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en toegewijde, deskundige vrijwilligers. Verder zijn de accommodaties voorzien van de nodige aanpassingen. Zoals hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook gasten die zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn van harte welkom op onze accommodaties. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.

Uw vakantie boeken 

Wanneer u met een vakantie van het Rode Kruis mee wilt, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de vakantiecoördinator van van Rode Kruis Amersfoort. Deze coördinator kan u veel informatie geven over de vakanties en u ondersteunen bij uw aanvraag. U kunt contact opnemen via info@rodekruisamersfoort.nl of telefoonnummer 033 472 75 53.  

Aanmelden als vrijwilliger 

Hoe meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger, des te meer mensen kunnen er straks genieten van een onbezorgde vakantie. Mensen die het écht nodig hebben.
 
Wilt u een bijdrage leveren aan het plezier van de gasten? Bent u bereid ze een week de volle aandacht te geven, zodat ze ondanks hun ziekte of handicap een heerlijke vakantie hebben? Klik hier voor meer informatie of neem contact op via info@rodekruisamersfoort.nl.