Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Dit doen we Eerste hulp Hulp bij evenementen

Hulp bij evenementen

​Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt zijn enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan een vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Het Rode Kruis Amersfoort is gespecialiseerd in het leveren van Eerste Hulp bij evenementen.

Professionele Eerste Hulp

Het Eerste Hulpteam van het Rode Kruis Amersfoort bestaat uit ruim 60 vrijwilligers. Zij zijn allen in het bezit van een erkend Eerste Hulp diploma met AED aantekening en worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden, zeker ook op het gebied van evenementenhulp. Zo staat het Nederlandse Rode Kruis garant voor professionele en deskundige eerste hulpverlening. Naast deskundige Eerste Hulp verzorgen wij ook materialen zoals dekens, rolstoelen en brancards en kunnen wij de benodigde communicatie regelen.

Onze klanten

Vele bedrijven en instellingen maken regelmatig gebruik van de Eerste Hulp van het Rode Kruis Amersfoort. Een aantal voorbeelden:

  • Gemeente Amersfoort: wij zijn jaarlijks aanwezig met Eerste Hulpposten op Koninginnedag.
  • Halve marathon: hier leveren wij de Eerste Hulp langs de route en bij start/finish.
  • 4 mei dodenherdenking en Kamp Amersfoort.
  • Sportwedstrijden: jaarlijks leveren wij Eerste Hulp bij vele wedstrijden, zoals voetbal-, hockey-, basketbal- en zwemwedstrijden.
  • Buurt- en bedrijfsfeesten: bij vele kleinschalige en grootschalige feesten worden wij veelvuldig ingehuurd.

Kosten

Het Rode Kruis Amersfoort heeft geen winstoogmerk en werkt met vrijwilligers. Wel worden voor iedere inzet minimale kosten berekend. Hiermee bekostigen wij Eerste Hulp opleidingen, materialen en organisatie.

Meer informatie

Voor informatie over Eerste Hulpverlening kunt u contact opnemen met Reinie Boersen (coördinator Eerste Hulp) via telefoonnummer 033 494 27 36 of via e-mail: info@rodekruisamersfoort.nl.