Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Dit doen we Eerste hulp bij administratie

Eerste hulp bij administratie

Iedereen is genoodzaakt zijn of haar persoonlijke administratie enigszins bij te houden. Anders wordt het een chaos. Maar lang niet alle mensen die dit willen, kunnen dit ook.  

In navolging van andere afdelingen van het Rode Kruis gaat  Rode Kruis Amersfoort van start met  het project Eerste Hulp bij Administratie (EHBA). Doel is mensen te helpen, die moeite hebben met het op orde krijgen en houden van hun financiĆ«le administratie. Aan deze hulp zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Heel veel mensen kunnen bij hun administratie thuis goed hulp gebruiken. Er zijn allerlei redenen waardoor mensen in financiƫle problemen komen: langdurige ziekte; overlijden van een partner die de administratie deed; echtscheiding; een minimum inkomen; schulden; enzovoort. Omdat het Rode Kruis niet iedereen kan helpen, gelden er een aantal voorwaarden om voor deze hulp in aanmerking te kunnen komen.

Wanneer is hulp mogelijk?

  • Als u in Amersfoort  woont;

  • Als u tijdelijk niet in staat bent om uw administratie op orde te houden;

  • Als u niet zelf naar een spreekuur of loket kan, of daar niet kan worden geholpen;

  • Als u kunt communiceren met de vrijwilliger ;

  • Als er verder niemand in uw omgeving is om u te helpen;

  • Als u aan de onderkant van de inkomensgrens zit.

Als u zich aanmeldt, komt er eerst een vrijwilliger bij u thuis om vast te stellen welke hulp u precies nodig hebt. 

Aanmelden

Mensen die denken deze hulp goed te kunnen gebruiken en er voor in aanmerking te komen, kunnen zich aanmelden bij  Jan Kroon, via telefoonnummer 06 - 22006596 of e-mail:  ehbarka@gmail.com.

 

Bij hetzelfde emailadres en telefoonnummer kunt u zich ook als vrijwillig(st)er aanmelden. Dit voor degenen, die hun kennis en ervaring graag willen inzetten om anderen te helpen met het ordenen van hun administratie en het leren deze goed te beheren.