Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Actueel Nieuws Rode Kruis aan Huis, Veiligheid in en om het huis
18 januari 2017 |

Rode Kruis aan Huis, Veiligheid in en om het huis

​Het Rode Kruis aan Huis helpt (oudere) mensen om de veiligheid in en om het huis te vergroten. Dat is belangrijk, want wist u dat er jaarlijks meer slachtoffers vallen door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer? Daarom geven Rode Kruis-vrijwilligers graag voorlichting over veiligheid in en om het huis. 

​Veiligheidscheck

Dit gebeurt door het afleggen van huisbezoeken waarbij een vragenlijst (veiligheidscheck) wordt langsgelopen. Deze huisbezoeken zijn gratis. Soms gaat het over simpele tips en aanpassingen waarvan u zich misschien niet bewust bent!
Wat komt er aan bod tijdens de veiligheidscheck? Het gaat over de risico’s van vallen (denk aan kleedjes en kabels), brand (denk aan rookmelders) en inbraak (denk aan goede sloten). Verder is er aandacht voor extreme weersomstandigheden en voor het belang van het hebben van een noodpakket.

Advies

Aan het einde van dit huisbezoek krijgt u een advies hoe u uw veiligheid kunt verbeteren. Hierbij kunt u denken aan: zelf oplossen, hulp van familie/vrienden/buren, maar ook kunt u denken aan specialistische instanties of de vrijwilligersorganisatie Indebuurt033.

Informatie?

Voor meer informatie en/of het aanmelden:
Mail of bel naar coördinator Rode Kruis aan Huis Amersfoort:

​Jan Huurdeman    
Tel: 06 – 51 09 01 22
Email: janhuurdeman1@gmail.com
​Aus Greidanus
Tel: 06 – 51 04 38 44
Email: ah.greidanus@gmail.com

 

Artikel delen?