Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Actueel Nieuws Mensen met verstand van cijfers gezocht
17 oktober 2014 |

Mensen met verstand van cijfers gezocht

​​​ehba-logo.jpgAfdeling Amersfoort zoekt vrijwilligers voor EHBA! Heeft u verstand van administratie en wilt u vastgelopen stadsgenoten weer op weg helpen? Dan is dit iets voor u!

 

Eerste Hulp Bij Admin​istratie (EHBA) biedt hulp bij het op orde brengen van de administratie, en adviseert vastgelopen Amersfoorters hoe zij weer zelfstandig hun administratie bij kunnen houden. 

Deskundige hulp

Met zo'n 10 vrijwilligers is EHBA actief om mensen die hun financiële administratie niet meer overzien weer op de rails te zetten. Ziekte, emotionele gebeurtenissen, zich opstapelende schulden of onbegrijpelijke formulieren zijn vaak de oorzaak van problemen. Als er dan geen hulp is te vinden in de naaste (familie)omgeving, is het prettig  om met een deskundige vrijwilliger gezamenlijk de zaken weer op orde te brengen. 

Daarnaast coachen de vrijwilligers​, om zo toekomstige risico's of problemen te vermijden.​ Inmiddels heeft de groep zoveel ervaring opgedaan, dat het project kan worden voortgezet en uitgebreid!

​​Vraag

​De vraag naar deze dienst neemt toe. Daarom is de afdeling Amersfoort van het Rode Kruis hard op zoek naar vrijwilligers met enige affiniteit op het gebied van administratie, die mensen weer op het juiste spoor willen zetten. Voelt u zich betrokken bij dit probleem, aarzel dan niet en help ons mee!​

Zelfredzaamheid

Al b​ijna drie jaar bestaat bij het Rode Kruis afdeling Amersfoort het vrijwilligersproject Eerste Hulp B​ij Administratie. Het Rode Kruis bevordert​ de zelfredzaamheid van stadsgenoten. Het project Eerste Hulp Bij Administratie sluit daarop naadloos aan. Door te helpen met het oplossen van bestaande problemen, en te coachen kunnen toekomstige problemen en risico's vermeden worden.

Belangstelling gewekt? Neem contact op via info@rodekruisamersfoort.nl!  Wij ​nodigen u g​raag uit voor een oriënterend gesprek. 

Vindt u ons leuk? Like ons!