Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Actueel Nieuws Kringloopcentrum schenkt € 6.100 aan Rode Kruis Amersfoort
12 december 2015 |

Kringloopcentrum schenkt € 6.100 aan Rode Kruis Amersfoort

​Het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden heeft afgelopen najaar een speciale actie op touw gezet om het Rode Kruis Amersfoort een hart onder de riem te steken. Deze afdeling van het Rode Kruis is erg blij met deze gift van ruim € 6.000 want na alle kosten van de eerste noodopvang is Rode Kruis Amersfoort aardig door de reserves heen. 

Het Kringloopcentrum wil met deze gift haar waardering laten blijken voor de enorme inzet van het Rode Kruis Amersfoort bij calamiteitenopvang maar zeker ook bij de eerste noodopvang van vluchtelingen in Amersfoort en omgeving. Het Kringloopcentrum is een stichting die staat voor milieu en hergebruik én sociale werkgelegenheid. Textiel en spullen die de stichting ontvangt worden omgezet in geld en dit wordt weer geherinvesteerd in sociale werkgelegenheid of geschonken aan een goed doel.

De overhandiging van de cheque van € 6.100 vond begin december 2015 plaats in het Rode Kruisgebouw aan de Columbusweg in Amersfoort.

Op de foto staan van links naar rechts: Jan Carel van Dijk, voorzitter van het Rode Kruis Amersfoort, Flory Daniel, al 50 jaar actief als vrijwilliger bij het Amersfoortse Rode Kruis, Stefan Rijbroek, teamleider bevolkingszorg, Patty Noorbeek, bestuurslid Noodopvang, Jasper Hoezen, EHBO-er en huismeester en Mieke Bleij, directeur van het Kringloopcentrum.

Voor meer informatie over het Kringloopcentrum zie www.kringloopamersfoortleusden.nl