Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Actueel Nieuws Beweging 3.0 bewijst zorghart
24 december 2014 |

Beweging 3.0 bewijst zorghart

​​​Beroepskrachten en vrijwilligers van de Eemlandse zorgorganisatie Beweging 3.0 hebben hun hart voor de zorg benadrukt door ruim €1.000,- te doneren aan de Rode Kruisafdeling Amersfoort.

Het geld werd opgehaald in de donkere dagen voor kerst. Op de jaarlijkse Christmas Fairtrade op Landgoed ISVW konden de medewerkers hun kerstpakket zelf samenstellen. Maar behalve allerlei aantrekkelijke producten werd ook de mogelijkheid geboden te doneren aan het goede doel.

Dit jaar viel de beurt aan de Amersfoortse afdeling van het Rode Kruis, die met het opgehaalde bedrag de sociale isolementen te lijf gaat in Amersfoort en omstreken. 

Zelfredzaamheid

Dat gebeurt door diverse telefooncirkels, sociale huisbezoeken, bijzondere vakanties voor chronisch zieken en gehandicapten​, wenstafels, Eerste hulp bij Administratie en verschillende cursussen. Het doel van de hulp is dat mensen weer op weg worden geholpen​ zodat hun zelfredzaamheid in de maatschappij wordt bevorderd, en dat risico's in en om huis worden herkend en voorkomen. Dankzij het opgehaalde geld kan de afdeling deze​ zorg gratis blijven verlenen.

Zorgorganisatie Beweging 3.0 is actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland. Ruim 2.500 medewerkers en 2.000 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de cliënten in de thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagcentra, maatschappelijke zorg, dienstverlening en welzijnswerk en particuliere diensten en producten​.