Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Amersfoort Actueel Nieuws 14 december inloopdag Rode Kruis Amersfoort
2 december 2013 |

14 december inloopdag Rode Kruis Amersfoort

Rode Kruis Amersfoort organiseert inloopdag

Rode Kruis Amersfoort zoekt nieuwe vrijwilligers. Daarom wordt op  zaterdag 14 december, tussen 10.00 en 14.00 uur een inloopdag georganiseerd in het Rode Kruisgebouw op de Columbusweg 30 in Amersfoort. Tijdens deze wervingsdag kunnen ge├»nteresseerden onder genot van een hapje en een drankje praten met vrijwilligers in een informele sfeer.

Het aantal vrijwilligers loopt terug. Daarom is het Rode Kruis op zoek naar nieuwe vrijwilligers en co├Ârdinatoren die zich willen inzetten voor eenzame en hulpbehoevende Amersfoorters.

Sociale hulp

Taakveld Sociale Hulp speelt, onder leiding van Eveline Luiten, op verschillende manieren in op de wensen van ouderen en hulpbehoevenden. Zo zijn er huisbezoeken, telefooncirkels en worden er creatieve activiteiten georganiseerd. Eens per twee weken kunnen er in een verpleeghuis wensen worden opgegeven bij de wenstafel en vrijwilligers verzorgen Eerste Hulp Bij Administratie. Ook organiseert het Rode Kruis Bijzondere Vakanties. Mensen die door ziekte of anderszins aan huis gebonden zijn, gaan een weekje op vakantie. Voor allerlei kleine kortlopende klussen is er de vrijwilligerspool.

Vrijwilligers.JPG 

Al sinds jaar en dag zet het Rode Kruis zich in voor hulpbehoevenden in Amersfoort. Met diverse taakgroepen verlenen zij noodhulp bij ongevallen en rampen, ondersteunen ze evenementen en zorgen zij voor contacten en activiteiten voor eenzamen  en ouderen.