Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Online aanvragen Aanvraag voor aangepast vervoer

Aanvraag voor aangepast vervoer

​​​Het sociaal medisch vervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer voor mensen die vanwege hun lichamelijk of geestelijke beperkingen of ziekten extra ondersteuning nodig hebben. Het aangepaste vervoer kan zittend,  per rolstoel plaatsvinden. De wagens van het Rode Kruis zijn niet uitgerust als een ambulance. Zij worden niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.

Het aangepaste vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid, het vervoer van gewonden of mensen met beperkingen en zijn vertrouwd met het hanteren van rolstoelen. Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers waarvan tenminste één tevens Eerste Hulp kan bieden.
 
Sociaal medisch vervoer kan aangevraagd worden door  mensen die graag aanwezig willen zijn bij een gebeurtenis zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.
De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt ze, onderhoudt contact met de aanvragers en zorgt voor de planning van de ritten.
Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden en kosten voor het aangepast vervoer.

 

 Aanvraagformulier


 *
 *
 *

 *
 *