Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Dit doen we Verslagen Workshop Risico's in en om het huis

Verslagen Workshop Risico's in en om het huis

​Op maandag 2 Februari 2015 is in het kader van Risico’s in en om het huis de workshop Extreme koude, sneeuwoverlast, gladheid en stroomuitval  aan de deelnemers van de Rode Kruis creatieve groep Benthuizen gegeven.
Er waren 11 deelnemers, die in groepjes van 4 met een vrijwilliger van ons zelfredzaamheid team aan de hand van de getoonde dia’s discussieerden  over wat hen opviel aan de getoonde winterplaatjes maar ook onderling adviezen en tips uitwisselden.
Na de pauze werden de ervaringen per groep gepresenteerd en de tips en adviezen die bij de workshop presentatie getoond waren besproken.
Na afloop kregen de deelnemers een map uitgereikt met daarin veel inhoudelijke informatie over extreme koude, sneeuwoverlast, gladheid en stroomuitval. Tevens bevat de map documentatie ter voorbereiding op een noodsituatie en een door de deelnemer in te vullen persoonlijk noodplan. Wanneer blijkt dat het persoonlijk noodplan niet volledig ingevuld kan worden kan de hulp van de coördinator worden gevraagd mee te denken aan een oplossing..
De deelnemers gaven aan de workshop leerzaam te hebben gevonden en uit te kijken naar de volgende workshop.    

Benthuizen 2015-02-02.jpg