Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Dit doen we Sociale Hulp Sociaal Vervoer

Sociaal Vervoer

​​​​Als u door ouderdom, ziekte of een handicap voor uw vervoer afhankelijk raakt van anderen, kan dat een enorme beperking zijn in uw vrijheid. De vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis staan dan graag voor u klaar. Voor het aangepast sociaal vervoer hebben wij onder​ meer de beschikking over een ambulance voor liggend vervoer en een rolstoelbus (PAM).

Rode Kruis Ambulance


Met onze ambulance is het mogelijk om mensen te begeleiden, die alleen liggend vervoerd kunnen worden. Hierdoor is het mogelijk om deel te blijven nemen aan verschillende sociale, culturele of religieuze activiteiten. De afgelopen jaren hebben wij al vele hulpvragers mogen begeleiden naar onder andere trouwerijen, begrafenissen, concerten, vakanties en familie bezoeken in binnen en buitenland. Twee Rode Kruis vrijwilligers zullen u tijdens de reis begeleiden. 

Let op:

Er zijn enkele bijzondere voorwaarden verbonden aan het vervoer met onze sociale ambulance. 
  • Onze ambulance kan worden ingezet als gebruikelijke mogelijkheden ontbreken en het een individueel karakter betreft, 
  • Er geen medische bezwaren zijn voor het vervoer, 
  • Voor eventuele medische vaardigheden (bijvoorbeeld sondevoeding, zuurstof, etc..) zorgt de aanvrager voor een zorgverlener of mantelzorger.  
​​​Meer informatie?
Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden en kosten voor onze Rode Kruis ambulance. Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator:
Dhr. R. van Dam tel: 0172 232892 of middels e-mail​.

Rode Kruis Rolstoelbus


De afdeling Alphen aan den Rijn e.o. beschikt over een rolstoelbus, geschikt voor Sociaal Vervoer. Deze bus vervoert de mensen op verzoek naar en van de Rode Kruis activiteiten, Rode Kruis vakanties of de georganiseerde uitstapjes. U kunt ook gebruik maken van het vervoer wanneer de  gebruikelijke ​vervoersmogelijkheden niet toereikend zijn. De rolstoelbus kan dan worden ingezet voor uitstapjes naar bijvoorbeeld familie of andere sociale activiteiten. De bus is zo ingericht dat er verschillende soorten rolstoelen veilig vervoerd kunnen worden. De bus beschikt ook over een lift, zodat u comfortabel in en uit de bus geholpen kunt worden. Minimaal twee vrijwilligers van het Rode Kruis zullen u tijdens de reis begeleiden, waarvan minimaal één in het bezit is van het geldige E.H.B.O.-diploma, inclusief reanimatie en bediening AED.

Meer informatie?

​Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden en kosten voor het aangepast vervoer. Voor vragen over het rolstoelvervoer, kunt u contact opnemen met de coördinator: Dhr. P. Ridder tel. 0172 492496 of middels e-mail​.​