Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Burgemeester Spies vol lof over Welkom Winkel
16 november 2015 |

Burgemeester Spies vol lof over Welkom Winkel

​​​​

Burgemeester Spies vol lof over Welkom Winkel​.

Op zaterdag 14 november bezocht Burgemeester Spies de Welkom Winkel van het Rode Kruis Alphen aan den Rijn in de penitentiaire inrichting (PI) te Alphen aan de Rijn.
Afgelopen donderdag ging de Welkom Winkel voor het eerst open en bezochten zo’n 50 vrouwelijke vluchtelingen de winkel.
“Ik ben blij om te zien dat het Rode Kruis Alphen aan den Rijn in zo’n korte tijd in actie gekomen is om een rol te kunnen spelen voor de vluchtelingen in de PI”,
waren de lovende woorden van burgemeester Spies. “Wij wensen alle vrijwilligers veel succes bij hun werkzaamheden.”

Tijdens haar bezoek werden burgemeester Spies en enkele raadsleden toegesproken door Bob Koning (voorzitter Rode Kruis Alphen aan den Rijn) 
en Danny Guldenaar (manager Noodhulp Rode Kruis Alphen aan den Rijn en tevens coördinator van de Welkom Winkel).
Koning benadrukte nogmaals dat het Rode Kruis blij is om een rol te kunnen spelen voor de vluchtelingen die in de PI gehuisvest zijn.
“Er is een groot te kort aan kleding. Dankzij de hartelijkheid en vrijgevigheid van bewoners uit Alphen aan den Rijn en de omgeving kunnen we deze vluchtelingen 
helpen. We zijn trots op onze gemeenschap”, aldus Koning. Burgemeester Spies en de raadsleden waren onder de indruk van het werk van de vrijwilligers.

Op de vraag of er weer kleding ingezameld gaat worden, vertelde Guld​enaar dat het Rode Kruis gebouw twee keer per week opengaat om kleding in te zamelen.
“Wel zullen wij via onze website en de social media duidelijk communiceren wat we nodig hebben om de vluchtelingen in de PI te helpen.”
Koning maakte van de gelegenheid gebruik om de burgemeester en de raadsleden om hulp te vragen voor het opslagprobleem.
“Momenteel staat het Rode Kruis gebouw aan de Dillenburg vol met kleding, omdat de eerdere opslag verlaten moest worden.
Naast de Welkom Winkel is het Rode Kruis echter ook erg actief voor de eigen gemeenschap, bijvoorbeeld met sociale activiteiten voor ouderen, 
waardoor het gebouw over te weinig opslagruimte beschikt voor de kledingopslag.”

Burgemeester Spies liet tijdens het afscheid weten net zoals Bob Koning trots te zijn op de gemeenschap van Alphen aan den Rijn en omgeving.
Zij wenste alle vrijwilligers veel succes met de Welkom Winkel.