Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Succesvolle samenwerking met de voedselbank
4 augustus 2014 |

Succesvolle samenwerking met de voedselbank

​​​​​​Het Rode Kruis afdeling Alphen a/d Rijn e.o. heeft drie gratis EHBO-workshops georganiseerd, speciaal voor cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o.​ Een start van een mooie samenwerking tussen twee organisaties die hulp bieden hoog in het vaandel hebben staan. 

In het kader van zelfredzaamheid,

hebben zo’n dertig cliënten van de Voedselbank uitleg gekregen over hoe je zelf eerste hulp kan verlenen bij huis-, tuin- en keukenongelukjes. Vorige week dinsdag vond de laatste workshop plaats. 

Eén van de deelnemers: “We hebben heel veel geleerd en het is fijn om te weten wat je allemaal zelf kunt doen. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe ik een gewonde vinger moet verbinden en wat ik moet doen als iemand bewusteloos op de grond ligt.”Het mooiste compliment kwam van een zeer dankbare meneer: “U weet niet hoe waardevol dit is voor mensen die niets meer hebben.” 

Rode Kruis Alphen aan den Rijn en Voedselbank Alphen aan den Rijn

Zichzelf en anderen kunnen helpen

“Ik ben heel blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor mensen die een beetje hulp zo goed kunnen gebruiken. Dat is waar we voor staan: direct hulp bieden,” zegt Lenie Verhoog, manager sociale projecten van het Rode Kruis afdeling Alphen aan den Rijn. “Het is goed dat mensen weten hoe ze zichzelf en anderen kunnen helpen.” De Voedselbank is heel blij met dit initiatief van het Rode Kruis, want hoe vaak gebeurt het wel niet dat er een ongelukje plaatsvindt in huis en je niet weet hoe je dit moet behandelen? 

En dit is nog maar het begin. 

De workshops krijgen zeker een vervolg, bijvoorbeeld in de vorm van bijvoorbeeld kinder-EHBO en verdere samenwerking. ​

Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.

telt ongeveer 120 vrijwilligers, die actief zijn in de regio Alphen aan den Rijn e.o. Er worden vele activiteiten georganiseerd​ zoals workshops zelfredzaamheid, recreatieve activiteiten, uitstapjes voor ouderen, (jeugd) EHBO en evenementen hulp.