Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Meridiaan doneert 1000 euro
19 februari 2016 |

Meridiaan doneert 1000 euro

​​​​​​​​​​​

Meridiaan doneert €1000 voor Alphense vluchtelingen.
Op vrijdag 19 februari overhandigde basisschool de Meridiaan € 1000 aan het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o.
Eind 2015 organiseerde de basisschool een sponsorloop voor alle leerlingen. Eén derde van de totale opbrengst is gedoneerd aan het Rode Kruis Alphen aan den Rijn ten behoeve van de Alphense vluchtelingen. Op dit moment is er een groot tekort aan ondergoed en kleine maten herenkleding en toiletartikelen voor de 1100 vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn opgevangen worden.
“Wij zijn trots op het resultaat van de sponsorloop en blij met de wijze waarop we een donatie aan vluchtelingen nu kunnen vormgeven.
Op deze manier kunnen we dichtbij vluchtelingen helpen”, aldus René Veenstra, directeur van basisschool de Meridiaan.
“Wij zijn overweldigd door deze donatie en bedanken alle leerlingen van de Meridiaan, vertelt Danny Guldenaar, manager Noodhulp van het Rode Kruis Alphen aan den Rijn.
Meridiaan 20.JPG 
De cheque van € 1000 euro werd door drie leerlingen van de Meridiaan overhandigd aan Guldenaar. Hij vertelde hen meer over de vluchtelingen die in Alphen aan den Rijn in de penitentiaire inrichting zitten en hoe het Rode Kruis de vluchtelingen helpt. “Van deze donatie gaan wij vooral ondergoed en toiletartikelen kopen zoals deodorant, zeep en scheerschuim”, laat hij de leerlingen weten. “Wij kunnen ons een leven zonder zeep of deodorant niet voorstellen, het is vanzelfsprekend dat we het in huis hebben. Fijn dat we via het Rode Kruis Alphen aan den Rijn de vluchtelingen in Alphen aan den Rijn hier ook snel over kunnen beschikken”, aldus Veenstra.
 
Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn maakt onderdeel uit van het Nederlandse Rode Kruis, het grootste humanitaire netwerk ter wereld.
De afdeling Alphen aan den Rijn e.o. bestaat uit zo’n 120 vrijwilligers die actief zijn in Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Nieuwkoop, Boskoop en omliggende dorpskernen. Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. levert een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen.  Via hulpverlening wil het Rode Kruis de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken,
dat mensen die daarin leven zichzelf​ én anderen kunnen helpen.