Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Henry Dunant vaart voor Alphen aan den Rijn
5 juni 2014 |

Henry Dunant vaart voor Alphen aan den Rijn

​​Het vakantieschip de Henry Dunant was de afgelopen week even helemaal voor gasten en vrijwilligers van het Rode Kruis Alphen a/d Rijn e.o. Terwijl Nederland aan hen voorbijgleed, genoten zij samen met gasten uit andere plaatsen in de regio van een zorgeloze vakantie tijdens de ‘Week van Leiden’. Het enthousiaste team vrijwilligers wist de feeststemming er prima in te houden. Onder hen was ook een groep jonge vrijwilligers die met veel plezier aan de geweldige week terugdenken.
 
Hoewel het weer tijdens de ‘Week van Leiden’ niet echt meewerkte, hebben gasten en vrijwilligers van de Henry Dunant een prima vakantieweek achter de rug. Sandra Moeliker (27) was mee als arts aan boord: “Het was fantastisch, ik heb genoten! Het is mooi om mensen te zien genieten. Fijn ook om er aan bij te kunnen dragen dat oudere mensen op vakantie kunnen.” Vrijwilligster Karlijn Brouwer (20): “Het was een hele leuke, positieve week. En de feestavond op het einde was ook erg geslaagd!”
 
De vaarroute van de Henry Dunant ging vanuit Utrecht naar het oosten: Tiel, Cuijk en Heusden. Daarna stonden Dordrecht en Vlaardingen op het programma. Een mooie tocht door Nederland dus, voor zowel gasten als vrijwilligers voor herhaling vatbaar. Sandra: “Ze mogen me zeker weer bellen de volgende keer!”
 
Lijkt het jou ook mooi om mensen een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis!

 ​​