Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alphen aan den Rijn Actueel Nieuws Rode Kruis Alphen aan den Rijn opent Welkom Winkel
13 november 2015 |

Rode Kruis Alphen aan den Rijn opent Welkom Winkel

​​

Vandaag, 12 november, opent het Rode Kruis Alphen aan den Rijn officieel een Welkom Winkel in de penitentiaire inrichting (PI) in Alphen aan de Rijn.
Half oktober werd de PI omgetoverd tot een noodopvanglocatie voor de vluchtelingen. “Alle kleding die tot nu toe is ingezameld in ons Rode Kruis gebouw
worden aan de vluchtelingen in de PI verstrekt”, aldus Danny Guldenaar (manager Noodhulp, Rode Kruis Alphen aan den Rijn).
“Zaterdag 14 november wordt de Welkom Winkel bezocht door Burgemeester Spies.”
 
Vorige week hebben de PI, het COA en het landelijke Rode Kruis besloten om 
in de PI van Alphen aan den Rijn een uitgiftepunt te openen voor de vluchtelingen. 
Amper een week later wordt de Welkom Winkel geopend. “We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vluchtelingen.
Er is een groot te kort aan kleding.”  Samen met de PI verspreid het Rode Kruis bonnen onder de vluchtelingen die zij kunnen inruilen voor kleding en schoenen.
“Met zo’n 1000 vluchtelingen moet dit natuurlijk goed georganiseerd worden”, vertelt Guldenaar. “De PI is hier leidend in en zorgt ervoor dat de vluchtelingen
in groepen de Welkom Winkel kunnen bezoeken.” Voorlopig is de Welkom Winkel twee keer per week in de PI geopend op dinsdag en donderdag.
“Samen met de PI bekijken we of dit voldoende is. Indien nodig passen we de openingstijdens aan.” 
 
Burgemeester Spies is blij met de komst van de Welkom Winkel: “We hebben afgelopen periode veel verzoeken gekregen van mensen die een bijdrage willen 
leveren aan hulp voor vluchtelingen. Fijn dat er nu een plek is waar mensen spullen kunnen afgeven. Die krijgen vast en zeker een waardevolle bestemming. 
Ik verwacht dat de winkel snel gevuld is, gezien de bereidheid van onze inwoners om vluchtelingen te helpen. “

Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn maakt onderdeel uit van het Nederlandse Rode Kruis, het grootste humanitaire netwerk ter wereld.
De afdeling Alphen aan den Rijn e.o. bestaat uit zo’n 120 vrijwilligers die actief zijn in Alphen aan den Rijn, Rijnwoude, Nieuwkoop, Boskoop
en omliggende dorpskernen. Het Rode Kruis Alphen aan den Rijn e.o. levert een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen.
Via hulpverlening wil het Rode Kruis de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf én anderen
kunnen helpen.​