Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Almelo Nieuws Meedoen met de collecte
26 april 2014 |

Meedoen met de collecte

​De jaarlijkse collecte van het Rode Kruis staat weer op het punt te beginnen. Een broodnodige collecte, elk jaar weer. Geld dat wordt gebruikt voor de aanschaf van verbandmiddelen, van benzine voor de rolstoelbus, voor verwarming van het Rode Kruis-gebouw, enz. Geld, dat niet besteed wordt aan salarissen, bonussen en andere personele kosten. De afdeling Almelo bestaat alleen maar uit vrijwilligers, die vinden, dat in Almelo mensen klaar moeten staan om:

  1. in geval van nood iets te kunnen ondernemen.
  2. die in geval van oorlog elders, iets kunnen uitleggen over de verschrikkingen van elke oorlog
  3. die voor mensen, die in een hulpbehoevende situatie zitten, iets kunnen betekenen.

Het aantal vrijwilligers is echter niet voldoende om een opbrengst bij elkaar te collecteren om daar het jaar mee door te komen. Wij hebben U daarbij ontzettend hard nodig. Met name in Bornerbroek en Aadorp, maar ook voor het Centrum van Almelo, zijn we nog op zoek naar collectanten.

Doet U dit jaar ook mee?

De collecteweek is van 24 - 30 juni 2014. Gedurende die week kunt U de ongeveer 100 adressen in Uw straat of enige straten bij U in de buurt bezoeken. Dat neemt ongeveer 2 uur tijd in beslag. De collectebus wordt vóór de collecteweek bij U thuis gebracht tesamen met de adressen, die U bezoekt. Na afloop van de collecteweek kunt U de collectebus inleveren in het Rode Kruis-gebouw.

Doe mee en geef U op bij mevr. Marie-Anne ten Brinke, e-mail: matenbrinke@home.nl. Geef daarbij Uw naam en adres op en U krijgt van haar de nodige aanvullende informatie en alles wat U verder wilt weten.

Tip: Wandel met z'n tweeën, dat is wel zo gezellig, zeker als er een mooi zonnetje bij is.

 

Pagina-referentie: JJC 10024