Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Almelo Dit doen we Eerste hulp

Eerste hulp

Bevolkingszorg/Evenementen


De afdeling Almelo heeft vrijwilligers die bij noodsituaties als EHBO-er worden ingezet. 
Zij trainen regelmatig en onderhouden hun vakkennis. Zij verlenen hun diensten tijdens  evenementen en geven demonstraties.

Onze vrijwilligers kunnen in geval van nood direct handelen, terwijl dokter of ambulance in aantocht is. De EHBO-dienstverlening wordt regelmatig bij evenementen toegepast. 

Wij zijn een gecertificeerde instantie en verlenen hulpverlening bij sportevenementen, concerten en grootschalige evenementen en opvang en verzorging bij calamiteiten. 
​Wij zijn aanwezig bij gebeurtenissen waarbij veel mensen op de been zijn en waar het Rode Kruis eerste hulp biedt bij groot en klein leed.

AED-platform

Onze afdeling heeft het initiatief genomen om in de gemeente Almelo een 24-uurs toegankelijk AED-netwerk te organiseren. AED-apparaten, bij hartfalen levensreddend,  zijn over de stad verspreid, buiten en aan gevels, gehangen.

EHBO-cursussen

Onze afdeling verzorgt ook EHBO-cursussen voor zowel beginners als mensen die hun EHBO-diploma reeds hebben en die herhalingslessen willen volgen. Heb je interesse om een EHBO-cursus bij ons te volgen? Neem dan contact op met: