Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Almelo Dit doen we

Dit doen we

​​Met onze vrijwilligers staan we klaar om te helpen in geval van nood en met EHBO bij evenementen​.​ Ook kunt u bij ons een EHBO-cursus volgen, lees hieronder meer daarover.

 

​De afdeling Almelo heeft vrijwilligers die bij noodsituaties als EHBO-er worden ingezet. 

Zij trainen regelmatig en onderhouden hun vakkennis. Zij verlenen hun diensten tijdens  evenementen en geven demonstraties.
 

EHBO-cursussen

Onze afdeling verzorgt ook EHBO-cursussen voor zowel beginners als mensen die hun EHBO-diploma reeds hebben en die herhalingslessen willen volgen. Heb je interesse om een EHBO-cursus bij ons te volgen? Ook bieden we kinder-EHBO aan. ​Meer informatie vind je hier

Ook geven wij EHBO bij organisaties en scholen eventueel toegespitst op één thema.
 

Zomer- en wintercafé voor Almelose ouderen

In de zomer en winter organiseren wij een gezellige middag voor minder mobiele Almelose ouderen. Deze middagen zijn in de perioden van de zomervakantie en kerst, juist momenten dat sommige ouderen zich meer eenzaam voelen.  

AED-platform

Onze afdeling heeft het initiatief genomen om in de gemeente Almelo een 24-uurs toegankelijk AED-netwerk te organiseren. AED-apparaten, bij hartfalen levensreddend,  zijn over de stad verspreid, buiten en aan gevels, gehangen.
Het AED-platform is inmiddels een zelfstandige organisatie. Hun workshops en cursussen vinden plaats in het Rode Kruis gebouw.

Familiecontact herstellen

Wil je contact leggen met familie? Ons tracingteam kan daarbij helpen. Lees hier meer over tracing​