Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Alblasserwaard Nieuws Cursus Reanimatie en Gebruik AED
28 maart 2017 |

Cursus Reanimatie en Gebruik AED

​​​​​​​Beschikt u over uithoudingsvermogen en wilt u levensreddende hulp bieden? Dan is de cursus Reanimatie en Gebruik AED iets voor uw. 

​Reanimeren is een EHBO-vaardigheid die je het beste leert tijdens een Reanimatie en AED-cursus. Het Rode Kruis kent een Reanimatie en AED-cursus van 4 uur, waarbij je reanimeren en het gebruik van de AED oefent onder begeleiding van een Rode Kruis-instructeur. ​

Over de cursus

De cursus duurt 4 uur. Tijdens deze cursus oefen je samen met je partner, vriend(in) of familielid. Je kunt bij je zorgverzekeraar checken of de cursus wordt vergoed.

Leerdoelen en onderwerpen

Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen in gevallen van bewusteloosheid en/of een hartstilstand. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de reanimatie en het  gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Bij goed gevolg, ontvang je na de cursus een Rode Kruis Certificaat (twee jaar geldig) en een boek over de reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Datum & Locaties


Alblasserdam

Donderdag 13 april 2017 om 19.00 uur.

Adres: Blokweer, Sportlaan 3.


Bleskensgraaf

Donderdag 20 april 2017 om 19.00 uur.

Adres: Zalencentrum 'De Spil', Hofwegen 40.

Kosten

€ 30,00 per persoon.​

Aanmelden

Telefoon:            06 28 45 03 38

Email:                 opleidingenalblasserwaard@rodekruis.nl ​

Artikel delen?