Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Nog enkele plaatsen vrij in Rode Kruis vakantiehotels
22 mei 2013 |

Nog enkele plaatsen vrij in Rode Kruis vakantiehotels

Aalsmeer  -   Vakantie is voor iedereen belangrijk maar zeker voor mensen die hulpbehoevend zijn en er niet zo maar even tussen uit kunnen. Voor de inwoners van Aalsmeer met een lichamelijke, geestelijke beperking of chronisch zieken biedt het Rode Kruis dé oplossing.

Op een viertal locaties worden volledig verzorgde vakantieweken aangeboden.  Dit zijn de drie vakantiehotels en natuurlijk het vakantieschip.

Hotel IJsselvliedt is gevestigd in Wezep (Gelderland) en ligt op het gelijknamige landgoed IJsselvliedt.  Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door boerderijen, tuinen, visvijvers en bossen.

Aan de rand van de bossen op landgoed De Valkenberg (Gelderland) ligt Hotel De Paardestal. Tot 1995 was dit bijgebouw van hotel De Valkenberg ook echt in gebruik als paardenstal. Inmiddels is het omgetoverd tot een mooie accommodatie.

Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een mooi vakantieoord.

Vakantieschip J. Henry Dunant. Vakantie op een luxe cruiseschip. Is dat niet fantastisch? Het schip vertrekt vanuit diverse opstaplocaties.

Voor alle accommodaties geldt dat er 24 uur per dag zorg aanwezig is. Het overgrote deel van de zorg wordt gedaan door vrijwilligers, veelal oud verpleegkundigen of mensen werkzaam is de zorg. Uiteraard zijn er ook beroepskrachten aanwezig want niet alles kan en mag door vrijwilligers gedaan worden. De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen. Denk aan hoog/laagbedden, til-liften en aangepast sanitair.

De luxe van de hotels of het schip, de fantastische omgeving, de gastvrijheid, de geweldige maaltijden, de enthousiaste vrijwilligers en de vele activiteiten maken allemaal samen dat de gasten van een super vakantie kunnen genieten!

Meer informatie nodig? Neem contact op!