Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Spetterende optredens tijdens muziekshow Rode Kruis
14 april 2012 |

Spetterende optredens tijdens muziekshow Rode Kruis

AALSMEER – Ruim 30 mensen met een verstandelijke beperking schitterden vrijdag 13 april in dagcentrum Amstelmeer te Aalsmeer. Met fantastische optredens lieten zij hun zang- en danskunsten zien. De zangers en zangeressen komen uit woningen van Ons Tweede Thuis (OTT) in Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw Vennep en Uithoorn. De avond werd georganiseerd door vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn. Vrijwilliger Jeroen Heimeriks: ‘Wat muziek met deze mensen doet is niet in woorden te omschrijven. Het waren 18 gedenkwaardige optredens en een avond om nooit te vergeten.’

In kleine groepen oefenden de bewoners van OTT en hun begeleiders samen met vrijwilligers van het Rode Kruis met het zingen en playbacken van nummers van hun favoriete artiesten. Onder het genot van een drankje en een hapje werden er ook posters geknutseld om de artiesten aan te moedigen. Verschillende scholieren van het Alkwin Kollege hielpen als vrijwilliger mee tijdens het zingen en het knutselen. 

Hierna gingen de podiumlichten aan en de show kon beginnen. De zaal was ondertussen vol gelopen met publiek en twee presentatoren kondigden de deelnemers aan. Onder andere liedjes van Nick en Simon, ADELE, André Hazes en Birdy kwamen voorbij. Twee dj’s van het Alkwin Kollege verzorgden de muziek.

Een echte jury beoordeelde de deelnemers op hun prestaties. De optredens waren zo goed dat de jury niets anders kon geven dan negens en tienen. Iedere deelnemer kreeg een oorkonde als herinnering aan deze prachtige avond. Het publiek klapte zich de blaren in de handen en zong luidkeels mee met de artiesten. Jeroen ten slotte: ‘Het was een heerlijke en geslaagde avond. Wij en alle aanwezigen hebben genoten van deze avond en de blije gezichten.’ 

Voor komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen, bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Stage. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking of wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet? Mail dan naar rkjongeren@hotmail.com of volg @jjrodekruis op Twitter.


​​​​​​​