Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Rode Kruis Aalsmeer zet ouderen in het zonnetje
20 november 2012 |

Rode Kruis Aalsmeer zet ouderen in het zonnetje

Ruim dertig ouderen hebben zaterdag 17 november genoten van een Tafeltje Dekje-dag in de Historische Tuin in Aalsmeer. Op deze dag zijn zij door het Rode Kruis Aalsmeer in het zonnetje gezet. Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn hielp hierbij door de ouderen te verwennen met koffie, advocaat en lekkere versnaperingen. Rode Kruis vrijwilliger Jurgen Rupschus: 'De ouderen eten thuis vaak in hun eentje een maaltijd van Tafeltje Dekje. Nu wilden wij ervoor zorgen dat zij samen een leuke dag hebben op een unieke locatie met lekker eten. Zij verdienen het ook om in het zonnetje te worden gezet.' 

Nadat de koffie, advocaat en versnaperingen waren genuttigd, namen de gasten plaats in het veilinghuis van de Historische Tuin. Hier deden zij mee aan een ouderwetse veiling op de originele veilingklok uit 1930. Iedereen deed fanatiek en enthousiast mee aan de veiling. Als volleerde bloemenhandelaars wisten zij allemaal een plant te bemachtigen. 

Heerlijk diner

Het menu bestond uit roomsoep met garnalen, een kipgericht en als toetje tiramisu. Onder het heerlijke eten werd gezellig met elkaar gepraat. De vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis deelden het eten en het drinken uit. Het eten was verzorgd door cateraar Jan Alderden.

Bijzonder en gezellig

De ouderen spraken veel waardering uit voor het Rode Kruis en gingen met een goed gevulde maag en een plant opgetogen huiswaarts. 'Ik kom niet zo vaak buiten de deur, dus dit was bijzonder en erg gezellig!', aldus één van de ouderen. 


IMG_3806.jpg

 

​​​