Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Rode Kruis laat mensen met een beperking volop genieten van Pramenrace
20 september 2012 |

Rode Kruis laat mensen met een beperking volop genieten van Pramenrace

Bijna 120 mensen met een verstandelijke beperking uit woningen van Ons Tweede Thuis (OTT) en hun begeleiders hadden een leuke dag tijdens de Pramenrace, dankzij het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn. 

Zaterdag 9 september 2012 vond de jaarlijkse Pramenrace weer plaats in Aalsmeer. Bewoners van het OTT uit Aalsmeer en Hoofddorp waren door het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn uitgenodigd als gast bij de Pramenrace. Zittend in stoelen op het grasveld achter Zorgcentrum Aelsmeer bewonderden zij de voorbijvarende boten. Dit grasveld grenst aan de Ringvaart, en de mooi versierde pramen voeren hier meerdere keren langs. 

De OTT bewoners hadden het erg naar hun zin met het kijken naar de boten en zij en de mensen in de pramen zwaaiden enthousiast naar elkaar.
Het thema was dit jaar ‘de wereld rond met 150 pramen’ en de diverse aankleding van de pramen was een lust voor het oog en oor van de gasten.
De Rode Kruis-vrijwilligers trakteerden de gasten op onder andere belegde broodjes, fruit en bekertjes limonade. Het eten en drinken werden gesponsord door C1000 Koster uit Aalsmeer. De gasten gingen tevreden naar huis na deze geslaagde dag. “De bewoners van OTT zijn elk jaar enorm enthousiast. We kijken er naar uit om hen weer te ontvangen bij de volgende Pramenrace”, aldus Jeroen Heimeriks, vrijwilliger van het Jongeren Rode Kruis. 

Voor onze komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn nog scholieren en jongeren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij ons helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, of wil je meer informatie over wat wij doen? Mail dan naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis, of volg @jjrodekruis​ op twitter.


De vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis hebben mensen met een beperking een leuke dag bezorgd.

​​