Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Spetterende optredens tijdens muziekshow Jongeren Rode Kruis
21 maart 2013 |

Spetterende optredens tijdens muziekshow Jongeren Rode Kruis

Bewoners van Ons Tweede Thuis vertonen hun zangkunsten


Bijna 15 mensen met een verstandelijke beperking schitterden zaterdag 9 maart tijdens een muziekshow in dagcentrum Amstelmeer te Aalsmeer. In fantastische optredens lieten zij hun zang- en danskunsten zien. De artiesten kwamen uit woningen van Ons Tweede Thuis (OTT) in de omgeving van Aalsmeer. De avond werd georganiseerd door vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis, afdeling Aalsmeer en Uithoorn. 

In kleine groepen oefenden de bewoners van OTT en hun begeleiders samen met vrijwilligers van het Rode Kruis met het zingen en playbacken van nummers van hun favoriete artiesten. Onder het genot van een drankje en een hapje werd ook geknutseld door de deelnemers. Verschillende scholieren van het Alkwin Kollege hielpen als vrijwilliger mee tijdens het zingen en het knutselen. 

Hierna gingen de podiumlichten aan en de show kon beginnen. De zaal was ondertussen vol gelopen met publiek en twee presentatoren kondigden de deelnemers aan. Onder andere liedjes van André Hazes, Abba en Loreen kwamen voorbij. Twee dj’s van het Alkwin Kollege verzorgden de muziek. Andere vrijwilligers begeleiden de artiesten op het podium en dansten en zongen ook mee. 
Een heuse jury beoordeelde de deelnemers op hun prestaties. De 12 optredens waren zo goed dat het negens en tienen regende. Het publiek klapte zich de blaren in de handen en zong luidkeels mee met de artiesten. Een van de begeleiders: ‘Wat een geweldige avond hebben onze cliënten beleefd bij jullie! Echt super georganiseerd. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie energie en inzet.’

Voor komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen, bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Stage. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking of wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet?​ Kijk dan hier.

Rode Kruis muziekshow 1.jpg


​​​