Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Jongeren Rode Kruis loopt voor aandacht voor allerkleinsten
4 december 2012 |

Jongeren Rode Kruis loopt voor aandacht voor allerkleinsten

Babysterfte is dit jaar het thema van Serious Request. Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn gaat zaterdag 8 december geld ophalen voor dit goede doel. Door een sponsorloop te houden wil het jongerenteam samen met vrijwilligers zoveel mogelijk geld inzamelen dat een aandeel levert om babysterfte tegen te gaan. Jongeren Rode Kruis vrijwilliger Jurgen Rupschus: 'Babysterfte is een thema waar niet veel mensen bij stilstaan. Daarom gaan wij in beweging om aandacht te vragen voor de allerkleinsten door een sponsorloop te houden langs plekken waar veel mensen komen. Inmiddels hebben we al sponsors bereid bevonden om geld te doneren.'

Het jongerenteam is volop in training en heeft al een mooie route uitgestippeld door Uithoorn. Sponsors kunnen de vrijwilligers per rondje sponsoren, maar dat kan ook door een vast bedrag. Dit is het derde jaar dat de jongeren geld ophalen voor Serious Request, maar dit is wel de meest intensieve. 'Op dit moment zijn we dan ook hard aan het trainen voor de sponsorloop. We hopen dat we nog veel sponsors kunnen vinden en dat onze energie wordt omgezet naar een mooi bedrag om babysterfte tegen te gaan,' aldus Jurgen. 

Serious Request

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. Van 18 december tot en met 24 december 2012 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Oude Markt in Enschede. Meer informatie op www.seriousrequest2012.nl.

Een vrijwilliger sponsoren? 

Ook een vrijwilliger sponsoren van het Jongeren Rode Kruis? Stuur een e-mail naar jongerenrodekruis@hotmail.com​ voor meer informatie of sponsor direct via deze link​. Het jongerenteam is ook actief op facebook: www.facebook.com/JongerenRodeKruis en twitter @jjrodekruis.

Logo SR.jpg


​​