Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Aalsmeer Actueel Nieuws Spetterende Rode Kruis disco voor mensen met beperking
7 juli 2013 |

Spetterende Rode Kruis disco voor mensen met beperking

AALSMEER – Vrijdag 5 juli genoten ruim 90 mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders van een zeer geslaagde Rode Kuis disco. Deze avond met veel muziek en gezelligheid vond plaats in Feesterij de Bok te Aalsmeer. Het feest werd georganiseerd door het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer en Uithoorn. Verschillende scholieren en jongeren uit de omgeving van Uithoorn en Aalsmeer hielpen mee bij deze discoavond. De gasten kwamen uit de omgeving en waren thuiswonend of woonden in woonvoorzieningen van Ons Tweede Thuis, de woonstichting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Al snel begon iedereen te dansen op de muziek van de huis-dj van Feesterij de Bok. De sfeer zat er gelijk goed in. Daarna maakte de bekende Uithoornse zanger Harm er een feest van. Op zijn Hollandse meezingers werden vele polonaises gelopen. De gasten zongen fanatiek met Harm mee. De hele feestzaal was in een junglethema versierd, met vele dierenknuffels, bamboe en groene nepplanten.

De rest van de avond draaide de dj populaire muziek en van het enthousiaste publiek mag hij volgend jaar zeker terugkomen. De discobezoekers waren niet weg te slaan van de dansvloer. Degene die het beste als een aap kon dansen kreeg een felbegeerde prijs.

Meerdere keren gingen schalen rond met daarop diverse snacks. Helemaal blij en al uitkijkend naar de disco van volgend jaar gingen de mensen huiswaarts. Het Jongeren Rode Kruis bedankt alle gasten, Feesterij de Bok, zanger Harm en alle vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van deze geweldige avond.

Jongeren Rode Kruis

Voor komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen, bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Stage. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking of wil je meer informatie over wat het Jongeren Rode Kruis doet?​ Kijk dan hier.

Disco Jongeren Rode Kruis.JPG