Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Rode Kruis wereldrecord EHBO op De Dam
5 juni 2017 |

Rode Kruis wereldrecord EHBO op De Dam

Op zaterdag 9 september gaat het Rode Kruis proberen het wereldrecord 'grootste EHBO-les' te verbreken. Het evenementen vindt plaatst op de Dam in Amsterdam. Eerder werd al bekend dat er minimaal 2500 deelnemers nodig zijn om het huidige record te verbreken. Heb jij weinig kennis van EHBO, maar wil je het graag leren? Klik dan hier om je aan te melden voor dit unieke evenement.

RK-Wereldrecord EHBO - Bloed Stelpen 640x280px v0.1.jpg​​

Noodsituaties 

Met de recordpoging onderstreept het Rode Kruis op een ludieke manier het belang van EHBO. De organisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel. 

​In afgelegen gebieden of bij noodsituaties zijn hulpdiensten soms langer onderweg of is zelfs het mobiele netwerk overbelast. Juist dan zijn gewonden afhankelijk van hulp van omstanders en is kennis van EHBO op dat moment levensreddend.

EHBO-handelingen

Tijdens de recordpoging komen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging, verstikking/ verslikking en een bloeding. Er zijn instructeurs van het Rode Kruis aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van deze EHBO-handelingen. ​

Jubileum

Het Rode Kruis bestaat 150 jaar en heeft 2017 uitgeroepen tot 'Jaar van de EHBO'. Miljoenen mensen raken jaarlijks gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen. Hierbij kan ook altijd de gratis Rode Kruis EHBO-app uitkomst bieden. Deze app geeft stap voor stap aanwijzingen voor het verlenen van Eerste Hulp. Dus wacht niet te lang en meld je aan​! Het aantal plekken is beperkt.​

Artikel delen?