Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws Noodkreet Rode Kruis: help de burgers in Oost-Aleppo
14 december 2016 |

Noodkreet Rode Kruis: help de burgers in Oost-Aleppo

​​​​​​​​​​​​Een noodkreet van het Internationale Rode Kruis: bescherm en help alsjeblieft de burgers in Oost-Aleppo. De afgelopen dagen hebben veel mensen kunnen vluchten uit het gebied waar gevochten wordt. Maar tienduizenden mensen zitten nog vast in Oost-Aleppo. "De situatie in dit gedeelte van de stad is onhoudbaar. Het is de allerlaatste kans om levens te redden", zegt Merlijn Stoffels van het Nederlandse Rode Kruis. ​​​

CzQRyOTXAAALZws.jpg​De afgelopen dagen zijn al ruim 30.000 inwoners naar het westen van de stad gevlucht.​ Het Rode Kruis vangt deze mensen op, maar de opvanglocaties zijn overvol.  

Woordvoerder Merlijn Stoffels: "De situatie in Oost-Aleppo is onhoudbaar. De medicijnen zijn op, de generatoren werken niet meer, er is geen voedsel meer en er is geen hulp voor gewonden of zieken. In april was het de laatste keer dat we met het Rode Kruis hulpmiddelen konden brengen." 

Bescherm de burgers

"De mensen die nu op de vlucht slaan nemen veel risico's. Er zijn explosies en ook sluipschutters. Mensen hebben vrijwel alles achtergelaten. ​De burgers moeten worden beschermd. Ze moeten een veilige doorgang krijgen. We doen een beroep op alle partijen om dit te garanderen. Wij van het Internationale Rode Kruis staan klaar om te helpen, maar het is aan degenen die betrokken zijn bij de gevechten om de burgers ook daadwerkelijk te beschermen", zo stelt Marianne Gasser, hoofd van de Rode Kruis-delegatie in Syrië. 
 
Sinds het toenemende geweld van de af​gelopen dagen zijn al ruim 30.000 inwoners naar het westen van de stad gevlucht.​ Het Rode Kruis vangt deze mensen op, maar de opvanglocaties zijn overvol.  

Help mee

Jij kan helpen door te doneren op giro 6868. Op die manier kunnen wij zo snel mogelijk noodhulp verlenen. Het IBAN nummer dat hoort ​bij giro 6868 is NL83​INGB0000006868 (6 nu​llen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. ​​
 
doneer-nu.png 

Artikel delen?